Море овочів та задоволення: для такого овочевого рагу вам не знадобляться дорогі продукти

Читать на русском
Автор
Найсмачніше овочеве рагу із простих продуктів
Найсмачніше овочеве рагу із простих продуктів. Фото shuba.life

Захочеться готувати таку страву до самої зими

Мізкуєте, як нагодувати близьких легкими та смачними стравами? Тоді овочеве рагу, запечене під сиром, — те, що вам потрібно.

Рецепт Shuba — це хороший спосіб допомогти вибагливим їдцям не тільки поїсти овочі, але й отримати від них задоволення! Смак тушкованої моркви, цибулі, перцю та помідорів з картоплею під сирною скоринкою підкреслить часник та приправи.

Як приготувати овочеве рагу, запечене під сиром

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 800 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 3 шт.;
  • перець солодкий — 1 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • олія соняшникова — 40 мл;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак;
  • сир твердий — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Овочі ретельно миємо та сушимо. Чистимо цибулю, моркву та часник. Цибулю нарізаємо півкружочками, моркву натираємо на великій тертці, подрібнюємо часник. Помідори нарізаємо шматочками. У перцю видаляємо серцевину, а м'якуш нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо і нарізаємо брусочками.
  2. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо цибулю та обсмажуємо її до прозорості. Додаємо до нього перець, помідори, часник та моркву. Все солимо, перчимо і тушкуємо протягом 7-8 хвилин.
  3. На дно форми викладаємо картоплю, зверху – тушковані овочі. Накриваємо все фольгою і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
  4. Через вказаний час знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром та запікаємо ще 10 хвилин.

При подачі прикрашаємо овочеве рагу зеленню. Подаємо як гарнір до рибних або м’ясних страв.