Море овочів та задоволення: для такого овочевого рагу вам не знадобляться дорогі продукти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Найсмачніше овочеве рагу із простих продуктів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/b4/2ec31696-d4c2d8429eef69ec95330066fbfa8b44.jpg?v=0701_1)
Захочеться готувати таку страву до самої зими
Мізкуєте, як нагодувати близьких легкими та смачними стравами? Тоді овочеве рагу, запечене під сиром, — те, що вам потрібно.
Рецепт Shuba — це хороший спосіб допомогти вибагливим їдцям не тільки поїсти овочі, але й отримати від них задоволення! Смак тушкованої моркви, цибулі, перцю та помідорів з картоплею під сирною скоринкою підкреслить часник та приправи.
Як приготувати овочеве рагу, запечене під сиром
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 800 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- часник, зубчики — 3 шт.;
- перець солодкий — 1 шт.;
- томати — 2 шт.;
- олія соняшникова — 40 мл;
- сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак;
- сир твердий — 100 г.
Спосіб приготування:
- Овочі ретельно миємо та сушимо. Чистимо цибулю, моркву та часник. Цибулю нарізаємо півкружочками, моркву натираємо на великій тертці, подрібнюємо часник. Помідори нарізаємо шматочками. У перцю видаляємо серцевину, а м'якуш нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо і нарізаємо брусочками.
- Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо цибулю та обсмажуємо її до прозорості. Додаємо до нього перець, помідори, часник та моркву. Все солимо, перчимо і тушкуємо протягом 7-8 хвилин.
- На дно форми викладаємо картоплю, зверху – тушковані овочі. Накриваємо все фольгою і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
- Через вказаний час знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром та запікаємо ще 10 хвилин.
При подачі прикрашаємо овочеве рагу зеленню. Подаємо як гарнір до рибних або м’ясних страв.