Де не можна ставити зрізані квіти: букет швидко пропаде

Читать на русском
Автор
Не ставте букет біля вікна Новина оновлена 25 травня 2024, 08:48
Не ставте букет біля вікна. Фото Pixabay

Небезпечно розміщувати рослини біля фруктів

Букет квітів – чудовий подарунок для будь-якої жінки. Щоб він довго залишався свіжим і радував око, важливо не тільки регулярно міняти воду у вазі, а й правильно вибрати місце для букета — догляд за зрізаними квітами дуже важливий.

Неправильне розміщення квітів може призвести до їх швидкого в’янення. Про те, куди не можна ставити зрізані квіти, пише ukr.media.

Наприклад, не варто ставити букет на підвіконня, де він піддаватиметься прямим сонячним променям. Це може обпекти тонкі пелюстки, і рослина швидко зав’яне.

Також не рекомендується розташовувати букет поруч із джерелами тепла, такими як батареї або інші опалювальні прилади: високі температури негативно позначаються на квітах. Протяги також шкідливі для букета, тому краще ставити його якомога далі від дверей, вікон та балкона.

Чому не можна ставити букет біля фруктів

Деякі жінки люблять ставити букет на обідній стіл поруч із кошиком фруктів. Це має гарний вигляд, але деякі фрукти негативно впливають на квіти. Вони виділяють газ етилен, який стимулює зростання рослин, але для зрізаних квітів це згубно, тому що прискорює їхнє в’янення. Не варто розміщувати букети поряд з яблуками, бананами, авокадо, динями, кавунами, персиками та грушами.

Раніше ми писали, чим підняти опущений кущ півонії. Не потрібні металеві структури або сітки.