Як видалити зелений осад у великій пляшці для води: методи без хімії, які добре працюють

Читать на русском
Автор
Зелений наліт часто з’являється на стінках сулій
Зелений наліт часто з’являється на стінках сулій. Фото ukr.media

Швидкий спосіб очистити тару

Великі обсяги води у квартирах та будинках найчастіше зберігаються у пластикових суліях. Згодом на дні пляшки можна виявити зелений наліт. При чому він може з’являтися навіть якщо всередину наливається виключно очищена вода.

На перший погляд, може здатися, що позбутися неприємного осаду у великій пляшці складніше, ніж у багаторазовій пляшці для води. Але насправді це не так. Особливо якщо застосувати на практиці лайфхак, яким поділилися в TikTok.

Як видалити зелений наліт у бутлі для води

Для очищення пляшки знадобиться трохи теплої води та 1 столова ложка лимонної кислоти. Насипте порошок у сулію, додайте трохи води та енергійно збовтайте. Потім злийте воду з кислотою та промийте тару чистою водою. Весь осад має зникнути.

Якщо шар осаду дуже товстий, знадобиться сода та губка для миття посуду. Розріжте губку на шматочки, щоб вони легко проходили крізь шийку. Закиньте губку всередину тари, насипте кілька столових ложок соди й додайте трохи води. Закрийте сулію та енергійно збовтайте протягом 1-2 хвилин.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним лайфхаком із пластиковою пляшкою. Її можна використовувати для виготовлення котлет.