Швидко та ефективно: як очистити пляшку для води

Читать на русском
Автор
Пляшка для води потребує регулярного очищення
Пляшка для води потребує регулярного очищення. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Бактерії та неприємні запахи зникнуть

Багаторазові пляшки для води зручно використовувати у спортзалі, офісі, вдома, на прогулянці. Вони безпечніші для довкілля. Але дуже важливо, щоб пляшка завжди була ретельно вимита.

Якщо погано доглядати за цим предметом, згодом пляшка починає смердіти, а всередині може з’явитися зелений осад або пліснява.

Як часто чистити пляшку з водою

Мити пляшку для води потрібно щодня. І хоча б раз на тиждень необхідно проводити ретельне очищення цього посуду. Якщо ви захворіли або залишили пляшку з водою на підлозі в спекотному спортзалі або на вулиці, чистіть її ще частіше, пише Real simple.

Як почистити пляшку для води

  1. Насамперед розберіть пляшку. Приберіть кришку, соломинку (якщо є) та інші знімні елементи.
  2. Промийте пляшку та її елементи гарячою водою. Це видаляє поверхневі забруднення.
  3. Залийте пляшку теплою водою і додайте трохи засобу для миття посуду. За допомогою щітки для пляшок почистіть внутрішню частину.
  4. За допомогою мила вимийте кришку та інші елементи.
  5. Промийте всі частини пляшки гарячою водою, щоб видалити залишки миючого засобу.
  6. Продезінфікуйте пляшку за допомогою оцту чи харчової соди. Наповніть пляшку сумішшю рівних частин оцту та води, дайте постояти не менше 10-15 хвилин та промийте гарячою водою. Або додайте в пляшку столову ложку соди, залийте гарячою водою, добре струсіть і залиште на 10-15 хвилин, після чого добре промийте тару.
  7. На завершення висушіть пляшку та її компоненти чисто тканиною або паперовим рушником. Перед повторним збиранням переконайтеся, що всі деталі повністю висохли, щоб запобігти появі бактерій та цвілі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко очистити плиту від жиру. Для цього стане в нагоді грейпфрут.