Будуть як нові: два способи, як повернути вицвілим джинсам колишній колір

Читати російською
Автор

Як правило, зовнішній вигляд джинсів втрачається при регулярному пранні

З часом на одязі з’являються плями, які важко виводяться та які псують його зовнішній вигляд. Особливо це стосується джинсів, які з кожним пранням втрачають колір та форму. Щоб зберегти свіжість та довговічність речей, важливо знати кілька простих лайфхаків для догляду за ними.

У матеріалі Znaj назвали два ефективні способи, за допомогою яких можна повернути вицвілим джинсам колишній колір. Для цього потрібно приготувати простий розчин.

Як відновити колір джинсів

Перший спосіб

Налийте у великий таз чи відро гарячу воду (достатньо, щоб повністю занурити в неї джинси). Додайте 2 столові ложки солі та 30 г тертого господарського мила. Добре розмішайте, щоб сіль та мило повністю розчинилися. Занурте джинси в приготований розчин і залиште так на 1-2 години. Сіль допоможе закріпити колір, а мило видалить забруднення та освіжить тканину. Після замочування ретельно прополощіть джинси у чистій воді, щоб видалити залишки мила та солі. Потім можна випрати джинси в пральній машині на делікатному режимі або вручну, використовуючи звичайний миючий засіб. Висушіть їх на повітрі, уникаючи прямих сонячних променів.

Другий спосіб

Налийте в тазик 5 літрів холодної води, додайте 3 столові ложки білого укусу і перемішайте добре отриманий розчин. Занурте у нього джинси, щоб вони були повністю вкриті водою. Залишіть їх так на 30 хвилин. Оцет допоможе закріпити колір і запобігатиме вицвітанню речі. Після замочування вийміть джинси з розчину та ретельно прополощіть їх у чистій холодній воді, щоб видалити запах оцту. Потім можна випрати джинси в пральній машині на делікатному режимі.

"Телеграф" писав раніше, звідки береться затхлий запах одягу після прання. Експерти назвали помилки, яких слід уникати.