Будуть як нові: два способи, як повернути вицвілим джинсам колишній колір

Читать на русском
Автор
Як відновити колір джинсів
Як відновити колір джинсів. Фото Tengrinews.kz

Як правило, зовнішній вигляд джинсів втрачається при регулярному пранні

З часом на одязі з’являються плями, які важко виводяться та які псують його зовнішній вигляд. Особливо це стосується джинсів, які з кожним пранням втрачають колір та форму. Щоб зберегти свіжість та довговічність речей, важливо знати кілька простих лайфхаків для догляду за ними.

У матеріалі Znaj назвали два ефективні способи, за допомогою яких можна повернути вицвілим джинсам колишній колір. Для цього потрібно приготувати простий розчин.

Як відновити колір джинсів

Перший спосіб

Налийте у великий таз чи відро гарячу воду (достатньо, щоб повністю занурити в неї джинси). Додайте 2 столові ложки солі та 30 г тертого господарського мила. Добре розмішайте, щоб сіль та мило повністю розчинилися. Занурте джинси в приготований розчин і залиште так на 1-2 години. Сіль допоможе закріпити колір, а мило видалить забруднення та освіжить тканину. Після замочування ретельно прополощіть джинси у чистій воді, щоб видалити залишки мила та солі. Потім можна випрати джинси в пральній машині на делікатному режимі або вручну, використовуючи звичайний миючий засіб. Висушіть їх на повітрі, уникаючи прямих сонячних променів.

Другий спосіб

Налийте в тазик 5 літрів холодної води, додайте 3 столові ложки білого укусу і перемішайте добре отриманий розчин. Занурте у нього джинси, щоб вони були повністю вкриті водою. Залишіть їх так на 30 хвилин. Оцет допоможе закріпити колір і запобігатиме вицвітанню речі. Після замочування вийміть джинси з розчину та ретельно прополощіть їх у чистій холодній воді, щоб видалити запах оцту. Потім можна випрати джинси в пральній машині на делікатному режимі.

"Телеграф" писав раніше, звідки береться затхлий запах одягу після прання. Експерти назвали помилки, яких слід уникати.