На кропі не буде парасольок: скористайтеся хитрістю досвідчених дачників

Читать на русском
Автор
Кріп без парасольок відмінно підходить для салатів
Кріп без парасольок відмінно підходить для салатів. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цей спосіб посадки допоможе виростити соковитий та ароматний урожай

Кріп можна знайти майже на кожному городі. Ця зелень користується популярністю завдяки своєму неповторному аромату. Кріп можна додавати в салати, гарячі страви та консервацію. І якщо для закруток найчастіше беруть стебло разом із парасолькою, то для інших страв потрібні виключно гілочки.

Виявляється, досвідчені городники вирощують кріп без парасольок. Хитрістю діляться " Добрі новини ".

Як виростити кріп без парасольок

Вирощування зелені без парасольок дозволяє отримати врожай з більш насиченим ароматом та ніжним смаком. Для такого методу підійде будь-який сорт, але у рослини з пізнім цвітінням парасольки з’являться тільки до кінця сезону.

Насамперед потрібно підготувати насіння. Обробіть їх у 3% розчині перекису водню для стимуляції проростання, або покладіть у марлеві мішечки та вимочуйте у гарячій воді (температура 50 градусів С) протягом 3 днів. Воду міняйте тричі на день.

Після цього насіння необхідно загорнути у вологу тканину та залишити на 5 днів, а потім просушити.

Садити кріп потрібно не рядами, а купками у лунки до 15 сантиметрів. У них потрібно покласти насіння кропу, закопати й добре полити водою.

Не рідше 2 разів на тиждень поливайте, пропалюйте і розпушуйте ґрунт.

Завдяки цим простим правилам ви зможете виростити пишний кріп без парасольок та насолоджуватися ароматною зеленню весь сезон.

У травні роботи на городі у розпалі. Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини необхідно встигнути посадити до кінця весни.