Пральна машина перестала віджимати: у чому причина та як виправити поломку своїми руками

Читать на русском
Автор
Пральна машина — справжня помічниця у будинку
Пральна машина — справжня помічниця у будинку. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Що робити, якщо машинка перестала віджимати чи робить це погано

Пральна машина допомагає виконувати одну з найскладніших хатніх справ. І в момент, коли вона раптово ламається, звичний спосіб життя може порушитися.

Невеликі поломки можна виправити навіть без допомоги майстра. Наприклад, якщо машина раптово перестала віджимати речі. Про причини та можливі варіанти усунення такої проблеми пише Aktualno.

Пральна машина не віджимає білизну

Є безліч причин, через які білизна після прання залишається дуже мокрою. Без допомоги майстра можна обійтись, якщо машинка зливає воду, але не віджимає одяг. У такому випадку перевірте, чи барабан не перевантажений. Також важливо переконатися в тому, щоб навантаження було збалансоване. Якщо ви намагаєтеся випрати лише кілька важких речей, наприклад зимовий одяг, або занадто легкі речі, наприклад пару кросівок, машина не віджиматиме.

Якщо жоден з наведених вище варіантів не підходить, перевірте, чи всі болти для транспортування було видалено з пральної машини.

Погане віджимання або його відсутність може бути через забитий дренаж. Зазвичай пральні машини не перемикаються на віджим доти, доки вода не буде повністю злита. Якщо в машині поганий злив через засмічення зливного шлангу, ваша пральна машина не віджиматиме. У таких випадках вимкніть машину. Знайдіть та від’єднайте зливний шланг, який зазвичай знаходиться в задній частині машини, та ретельно очистіть його.

Якщо жоден зі способів не допоміг, швидше за все причина поломки є механічною і без допомоги майстра не обійтися.

Раніше Телеграф ділився лайфхаком, який допоможе користуватися інтернетом під час відключення електроенергії. Тепер у блекаути не доведеться відкладати роботу.