За це соромно й досі: шість пляжних звичок з СРСР, якими не нехтують і зараз (фото)

Читать на русском
Автор
Відпочинок в СРСР Новина оновлена 24 травня 2024, 17:23
Відпочинок в СРСР. Фото Колаж "Телеграф"

На пляж на тракторі, кепки з газет та шашлики біля води

З часів СРСР змінилося все, навіть пляжний відпочинок. І мовиться не лише про моду, а й про культуру дозвілля в цілому.

Деякі радянські звички, які були раніше абсолютно нормальними, зараз здаються нам дивними. Детальніше про це в матеріалі "Телеграф".

Миття з милом

В радянських селищах не рідко не було газу, тому взимку усі ходили до лазні раз в тиждень, щоб помитися, а в теплу пору року купалися прямо на водоймах, використовуючи мило та інші засоби.

Прання

Взимку усі чистили свої килими снігом, а влітку відносили на пляж та прали їх за допомогою господарського мила та щітка. Крім того, на водоймах мили машини та купали собак.

Застілля

За часів СРСР масштаби застіль були набагато більшими. Люди брали з собою варену картоплю в каструлях, компот у трилітрових банках та іншу їжу і їхали до води. Оскільки одноразових пластикових тарілок не було, то скляний посуд також везли з собою, а потім мили його в річці.

Трактор та мотоцикли

Пляжі за часів Радянського Союзу були важливим соціальним місцем, де збиралася вся молодь, тому не дивно що всі хотіли виділитись і показати себе з найкращої сторони. Крім того, велику роль грало й те, як ти туди потрапив. Прийти пішки чи приїхати на велосипеді було не престижно, а от на тракторі, мотоциклі чи тим паче на машині – це зовсім інша справа. Тому в один транспортний засіб сідала рекордна кількість людей.

Алкоголь

Пиво та суха риба на пляжі були невід’ємним атрибутом радянського відпочинку. Сьогодні ж розпивати алкогольні напої в громадських місцях вже не вважається нормою.

Відсутність купальників

Сьогодні у кожної людини, що збираються на відпочинок обов’язково є купальник, але в СРСР більшість чоловіків купалися в звичайних трусах, а жінок в футболках чи сорочках. За часів радянщини були популярними саморобні головні убори. Наприклад, хустки з вузликами по краях або панами з газет.

Раніше "Телеграф" писав, якими були фільми у СРСР.