На сніданок замість млинців: як приготувати сирні плескачі

Читать на русском
Автор
Прості, але дуже смачні сирні плескачі
Прості, але дуже смачні сирні плескачі. Фото 1000.menu

Готуються з простих інгредієнтів за лічені хвилини

На сніданок можна приготувати вівсяну чи гарбузову каші, посмажити пухкий омлет або зробити бутерброди. Чудовим варіантом сніданку у вихідний день стануть оладки або сирні коржики у які можна загорнути будь-яку начинку.

Готувати таку страву не важко, але сподобається вона всім близьким. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "anastasia_zhakulina".

Як приготувати сирні плескачі

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • яйця – 1 шт.;
  • твердий сир – 150 г;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • борошно – 5 ст. л. або 150 г;
  • пучок зелені;

Спосіб приготування:

  1. До теплого кефіру додати сіль, цукор, соду та яйце, збити вінчиком до однорідності.
  2. Додати натертий твердий сир та нарізану зелень, перемішати.
  3. Всипати борошно і замішати тісто (за консистенцією воно має бути як густа сметана).
  4. Обсмажити плескачі на добре розігрітій з олією сковороді на мінімальному вогні з обох боків по 3-4 хвилини під закритою кришкою (для першого млинця сковорідку можна змастити олією).

Раніше ми публікували рецепт італійської версії омлету – фріттати. Основною відмінністю цієї страви є те, що спочатку її трохи смажать на сковороді до утворення скоринки, а потім запікають у духовці.