На сніданок замість млинців: як приготувати сирні плескачі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Прості, але дуже смачні сирні плескачі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/ca/4d220da2-9170f18eaf2a117fafefa5dbf1a9acad.jpg?v=3032_1)
Готуються з простих інгредієнтів за лічені хвилини
На сніданок можна приготувати вівсяну чи гарбузову каші, посмажити пухкий омлет або зробити бутерброди. Чудовим варіантом сніданку у вихідний день стануть оладки або сирні коржики у які можна загорнути будь-яку начинку.
Готувати таку страву не важко, але сподобається вона всім близьким. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "anastasia_zhakulina".
Як приготувати сирні плескачі
Інгредієнти:
- кефір – 250 мл;
- яйця – 1 шт.;
- твердий сир – 150 г;
- сіль – 1/2 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- сода – 1 ч. л.;
- борошно – 5 ст. л. або 150 г;
- пучок зелені;
Спосіб приготування:
- До теплого кефіру додати сіль, цукор, соду та яйце, збити вінчиком до однорідності.
- Додати натертий твердий сир та нарізану зелень, перемішати.
- Всипати борошно і замішати тісто (за консистенцією воно має бути як густа сметана).
- Обсмажити плескачі на добре розігрітій з олією сковороді на мінімальному вогні з обох боків по 3-4 хвилини під закритою кришкою (для першого млинця сковорідку можна змастити олією).
Раніше ми публікували рецепт італійської версії омлету – фріттати. Основною відмінністю цієї страви є те, що спочатку її трохи смажать на сковороді до утворення скоринки, а потім запікають у духовці.