Дата виходу не випадкова: гурт O.Torvald випустив ностальгічний кліп про військового та довоєнний Київ (відео)

Читать на русском
Автор
Гурт випустив пісню "Амстердам", яка входить в альбом "Втома"
Гурт випустив пісню "Амстердам", яка входить в альбом "Втома". Фото instagram.com/otorvald

Дату релізу, 18 травня, обрали не випадково

Популярний український гурт O.Torvald, лідер якого служить в ЗСУ, презентував емоційний кліп на нову пісню. Композиція має назву "Амстердам", адже це місто свободи, і описує довоєнні часи у Києві. Пісня входить в альбом "Втома" і є найлегшою і найпозитивнішою в ньому, за словами учасників гурту.

Запрем’єрив трек гурт напередодні закону про мобілізацію не випадково. O.Torvald переконані, що завдяки позитивному настрою роботи, цей кліп буде з гумором сприйнятий глядачами та слухачами.

"Ми не можемо закривати очі на загальну ситуацію в країні. Нам теж страшно, нам теж незрозуміло як жити далі. Важка реальність тисне на кожного з нас, але все одно хочеться мріяти про цей "далекий Амстердам" і сподіватися на те, що "з часом ранок знову стане добрим" — коментують музиканти.

У кліпі описується не звичайний день одного хлопця. Він прокинувся ніби після вечірки і починає збиратися. Герой виходить на вулицю і сідає в таксі, яке везе його на вокзал. Їдучи, він ніби прощається з містом і уважно роздивляються вулиці. Хлопець сідає в потяг і засинає в СВ. Прокидається він у плацкарті та у військовій формі, а на грудях - шеврон з позивним. На ньому пише "Амстердам".

Режисером "Амстердама" став Євгеній Головатенко, з яким гурт раніше співпрацював у кліпах на пісні "Дихай" і "Я повернусь". Героєм кліпу ста Роман Чухмаренко — автор музичного гурту "The Armo".

Раніше "Телеграф" розповідав, що Джамала розповіла про трагедію своєї сім'ї у 80-ті роковини депортації кримських татар. 40-річна виконавиця розповіла, як 80 років тому о 5 годині ранку її прабабусю Назил-хан силою депортували з півострова.