Півпачки макаронів і трохи яблук: із таким десертом близькі вип’ю весь чай вдома
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Встанете з-за столу, коли на тарілці не буде жодного шматочка
Хочеться побалувати близьких незвичайним десертом ? Тоді запіканка з макаронами та яблуками – це те, що вам потрібно.
Звичайно, десерт від Shuba мало нагадує звичний, проте він ідеальний для чаювання. Жодного тіста, а результат приголомшливий. Таку запіканку можна подавати не тільки на десерт, а і як повноцінний сніданок.
Як приготувати запіканку з макаронами та яблуками
Інгредієнти на 6 порцій:
- макарони — 300 г;
- яблуко — 6 шт.;
- лимон, сік — 1 ст. л.;
- цукор — 60 г;
- курячі яйця — 2 шт.;
- масло вершкове 73% — 40 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- кориця мелена — 10 г;
- сметана — 50 г;
- панірувальні сухарі — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- В окропі відварюємо макарони на 2-3 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Відкидаємо їх на друшляк.
- В окремому посуді збиваємо яйця разом зі сметаною, 20 г цукру та ванільним цукром. Отриману яєчну массу змішуємо з макаронами.
- Миємо яблука, видаляємо серцевину і нарізаємо їх скибочками. Збризкуємо соком лимона.
- Змащуємо маслом, посипаємо сухарями форму для випікання, відправляємо половину макаронної маси. Зверху викладаємо половину яблук, посипаємо цукром та корицею.
- Накриваємо все макаронами і яблуками, що залишилися, посипаємо цукром і корицею. Зверху викладаємо шматочки масла.
- Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Подаємо готову запіканку в теплому або холодному вигляді.
Залишились яблука? Приготуйте з ними лінивий штрудель — він підкорить ваше серце.