Фольга допоможе позбутися популярної проблеми в шафі: що з нею треба робити

Читать на русском
Автор
Профілактика появи молі Новина оновлена 18 травня 2024, 16:25
Профілактика появи молі

Дізнайтесь, як приготувати репелентні кульки

Маленькі непоказні метелики молі можуть значно зіпсувати речі в гардеробі. Особливо вони люблять харчуватися одягом із вовни, шовку та хутра.

Міль швидко розмножується і якщо вчасно не позбутися її, це може призвести до дуже неприємних наслідків. Але завжди краще запобігти появі комах, ніж потім намагатися прогнати їх. На щастя, це досить просто зробити.

Як попередити появу молі у шафі

Платтяна міль дрібна і дуже просто пропустити момент її появи в шафі. Тому рекомендується хоча б раз на сезон ретельно перевіряти, чи не з’явився шкідник у гардеробі. Також на полицях варто розкласти засоби, які відлякуватимуть комах.

Репелент можна зробити самостійно. Його основою має стати речовина з ароматом, який не переносить міль. Найпопулярнішим засобом, який допоможе нам позбутися молі, є лаванда (підійде евкаліпт або олія лимона). Також знадобиться фольга.

З фольги необхідно вирізати квадрати, загорнути в них по 1 чайній ложці лаванди та сформувати кульки. У готових кульках потрібно зробити невеликі отвори.

Готові ароматні кульки необхідно розкласти на полицях у шафі та періодично оновлювати. Запах лаванди відлякуватиме міль, а шафа буде наповнена приємним ароматом.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі не можна прати кисневим порошком. Цей засіб може їх зіпсувати.