Виводимо жовтизну з білого одягу: чотири ефективні способи

Читать на русском
Автор
Як прибрати жовті плями з білого одягу
Як прибрати жовті плями з білого одягу. Фото lifehacker

Щоб плями випралися, потрібно докласти додаткових зусиль

Видалити плями з білого одягу особливо складно, тому що вони легко поглинаються і дуже помітні. Біла тканина вимагає особливого догляду та уваги під час прання, щоб зберегти свою початкову чистоту та свіжість. Однак, існують ефективні методи та засоби, які допоможуть впоратися із жовтизною та іншими забрудненнями.

Про те, які способи допоможуть вирішити проблему з плямами, розповіли в матеріалі Uborka. Виявляється, можна обійтися без дорогих "магазинних" засобів.

Як вивести жовтизну з білого одягу

  • Щоб позбавитися плям поту або дезодоранту, змішайте 4 столові ложки харчової соди з 1 літром теплої води й нанесіть розчин на плями, акуратно втираючи його в тканину. Додайте трохи звичайного миючого засобу для посуду та залиште на 15-30 хвилин. Потім відправте одяг у пральну машину зі звичайним пральним порошком. Якщо плями залишаться, повторіть процедуру.
  • Також у боротьбі з плямами може допомогти сода та перекис водню. Змішайте 4 чайні ложки соду з 1 чайною ложкою перекису, нанесіть розчин на пляму і залиште на 2 години. Потім виперіть одяг у пральній машинці.
  • Якщо попередні способи не допомогли, спробуйте боротися із плямами за допомогою господарського мила. Змочіть жовтизну водою та ретельно натріть її милом. Залиште одяг на 15-30 хвилин, щоб мило проникло в тканину та розщепило забруднення. Потім виперіть одяг у пральній машині у звичайному режимі.
  • Випарювання або обробка паром також може бути ефективним методом для видалення жовтизни на білому одязі. Пара допомагає розм’якшити й розщепити забруднення, тому вони легше видаляються. Щоб використовувати цей метод, тримайте одяг над окропом або використовуйте парогенератор, направляючи потік пари на жовті плями. Після обробки парою, виперіть одяг у пральній машині зі звичайним пральним порошком.

"Телеграф" писав раніше, за допомогою яких трьох натуральних засобів можна позбутися плям поту на одязі. Вони точно є у кожного на кухні.