Допоможе вирішити дві проблеми: навіщо господаркам радять класти цукор у холодильник

Читать на русском
Автор
Навіщо класти цукор у холодильник
Навіщо класти цукор у холодильник. Фото Canva

Достатньо насипати цукор у відкриту місткість

Підтримка чистоти в холодильнику — запорука збереження продуктів та здоров’я всієї родини. Проте навіть із регулярним прибиранням можуть виникати неприємні запахи та вологість, які здатні зіпсувати продукти та створити несприятливу обстановку. Але є просте розв'язання цієї проблеми.

У виданні Takprosto розповіли, за допомогою якого лайфхака можна позбутися вологи та неприємного запаху в холодильнику. Виявляється, для цього потрібний лише цукор.

Навіщо класти цукор у холодильник

Якщо помістити цей продукт у відкриту місткість і залишити в холодильнику, він почне вбирати неприємні запахи. Це завдяки його пористій структурі. Цукор притягує їх молекули завдяки своїй високій поверхневій активності, а потім вбирає їх, зменшуючи концентрацію й усуваючи неприємний душок. Замінювати цукор у місткості слід раз на тиждень.

Також продукт допомагає розв'язувати другу проблему – надмірну вологість. Це також відбувається завдяки його структурі. Розміщення відкритого контейнера з цукром у холодильнику допоможе зменшити вологість у повітрі, запобігаючи утворенню конденсату та цвілі.

"Телеграф" писав раніше, як прибрати неприємний запах зі відра для сміття. Є кілька простих, але робочих способів.