Затхлий запах з рушників зникне: необхідно лише один простий засіб

Читать на русском
Автор
Рушники будуть чисті та свіжі
Рушники будуть чисті та свіжі. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цей засіб не тільки усуває неприємні запахи, а й плями

Рушники, як простирадла та інший домашній текстиль, використовуються щодня і піддаються найбільшому зносу. Згодом вони можуть не тільки втратити початковий вигляд, але й набути неприємного запаху, який не зникає після звичайного прання.

У такому разі не варто відразу ж позбавлятися рушника. Можна спробувати випрати його з додаванням перекису водню, пише The spruce.

Навіщо додавати перекис водню при пранні рушників

Існує безліч народних способів прання рушників. Серед них є лайфхак, за допомогою якого можна заощадити час і гроші. Для цього вам знадобиться лише один засіб з аптечки.

Щоб відіпрати рушники від стійких забруднень і позбутися неприємного запаху, потрібно 1/2 склянки перекису водню. Змішайте засіб з водою і замочіть у розчині рушника. Замочування має тривати щонайменше 30 хвилин.

У цей час займіться очищенням пральної машини. Протріть барабан вологою ганчіркою. Потім змішайте перекис водню, лимонний сік і воду, змочіть м’яку тканину в розчині, нанесіть його на барабан і через 5 хвилин видаліть залишки засобу чистою ганчіркою.

Завдяки цьому рушники після прання стануть справді чистими та свіжими. Неприємний запах зникне.

Перекис водню — не єдиний засіб з аптечки, який можна використовувати для прання. Раніше "Телеграф" розповідав, як відбілити постільну білизну за допомогою аспірину.