Зберігаємо енергію: як продовжити роботу смартфона на весь день у кілька кліків

Читати російською
Автор
Новина оновлена 16 травня 2024, 10:30

Збереження заряду при відключення електрики стає важливим завданням

Дуже важливо завжди залишатися на зв’язку, тому слід стежити, щоб ваш смартфон був заряджений, особливо в ситуаціях з регулярними відключеннями електроенергії. В першу чергу, під час зарядки не бажано ним користуватися, щоб не вкоротити термін "життя" батареї, але, крім цього, оптимізувати роботу гаджета можна й іншими способами.

"24 канал" поділився порадами, які допоможуть надовго зберегти заряд мобільного пристрою. Для цього потрібно лише кілька кліків.

Як зберегти заряд на смартфоні

Зменшіть яскравість екрана

Це один з ефективних способів збереження заряду пристрою. Чим нижча яскравість, тим менше енергії споживається, що дозволяє продовжити час роботи пристрою без підзарядки. Встановіть комфортний для вас рівень яскравості, який забезпечує чіткість зображення, максимально заощадивши заряд батареї.

Вимкніть фонові програми

Фонові програми можуть споживати ресурси та енергію навіть у той час, коли ви не використовуєте їх безпосередньо. Шляхом їх вимкнення ви звільните ресурси пристрою та заощадите енергію, що дозволить продовжити час роботи смартфона без підзарядки.

Активуйте режим енергоощадження

Цей режим обмежує роботу деяких функцій пристрою, таких як синхронізація даних та оновлення програм у фоновому режимі, що дозволяє зменшити споживання енергії та продовжити час автономної роботи пристрою.Активізація цього режиму дійсно допоможе зберегти заряд на довгий час.

Вимкніть непотрібні модулі

Якщо ви не користуєтеся Bluetooth, GPS і NFC, їх потрібно вимкнути, тому що вони теж з’їдають заряд мобільного пристрою. Якщо ви відключите ці модулі, смартфон зможе швидше працювати й на довше збереже енергію.

"Телеграф" писав раніше, що потрібно робити, якщо смартфон перестав заряджатися. Не поспішайте бігти в сервісний центр, можливо, ви зможете самостійно розв'язувати проблему.