Три речі "вбивають" швидкість вашого інтернету: що треба негайно прибрати від роутера

Читать на русском
Автор
967
Wi-Fi-роутер повинен знаходитися далеко від металу
Wi-Fi-роутер повинен знаходитися далеко від металу. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Це найпоширеніші речі, які можна знайти в будь-якій оселі

Ваш Wi-Fi маршрутизатор може видавати слабкий сигнал, якщо роутер встановлений у неправильному місці. Виявляється, що ця незначна деталь справді впливає на швидкість інтернету.

Для максимальної ефективності роботи роутера важливо тримати його якнайдалі від певних предметів у вашому домі. Ці предмети можуть істотно впливати на якість сигналу Wi-Fi, пише the sun.

Чому Wi-Fi працює повільно

Якщо ваш Wi-Fi маршрутизатор розташований поруч із металевими предметами, варто перемістити якомога далі або роутер, або ці предмети, щоб уникнути взаємного впливу. Метал здатний поглинати радіохвилі, що випромінюються роутером, що призводить до зниження потужності Wi-Fi сигналу.

Крім того, радіохвилі можуть поглинатися дзеркалами, оскільки вони містять тонкий шар металу, який може створювати перешкоди для роутера. Тому краще тримати роутер якомога далі від великих дзеркал та телевізорів.

Ще одним значним джерелом перешкод для Wi-Fi сигналу є мікрохвильова піч. Вона випромінює значну кількість електромагнітного випромінювання, яке може заважати роботі вашого маршрутизатора.

Нагадаємо, що українці цієї весни знову зіткнулися із відключеннями електрики. Раніше ми писали, як не залишитися без засобу зв’язку під час блекауту.