Як підвищити швидкість Wi-Fi: три простих трюки з роутером

Читать на русском
Автор
Якщо у вас вдома слабкий сигнал Wi-Fi, це можна виправити Новина оновлена 14 травня 2024, 21:23
Якщо у вас вдома слабкий сигнал Wi-Fi, це можна виправити. Фото Freepik

Ми підкажемо, як посилити сигнал Wi-Fi роутера в домашніх умовах

Користувачам Wi-Fi роутера необхідно враховувати розташування пристрою. Деякі предмети можуть блокувати сигнал, через що домашній інтернет буде повільним. Щоб покращити Wi-Fi, скористайтеся трьома простими порадами.

Що робити, якщо слабкий сигнал Wi-Fi – рекомендації

По-перше, не ставте маршрутизатор поруч із пристроями, які можуть спотворювати сигнал. Цей список містить мікрохвильові печі та Bluetooth-колонки. Ці прилади створюють електромагнітні перешкоди, які погіршують якість з’єднання.

По-друге, ніщо не повинно блокувати видимість роутера. Меблі та безлад у кімнаті можуть обмежувати доступ до пристрою. Не ховайте роутер, навіть якщо він порушує естетику вашого інтер’єру. Прихований пристрій обмежує зону дії Wi-Fi, знижуючи якість з’єднання у віддалених частинах будинку.

По-третє, виберіть правильне місце для роутера. Оптимально розмістити його на піднесенні, наприклад, на шафі, полиці чи виступі. Так сигнал поширюватиметься рівномірно, охоплюючи всі частини вашого житла. Високе розташування також допомагає зменшити кількість перешкод на шляху сигналу.

Також корисно враховувати, що оновлення прошивки роутера може покращити його продуктивність. Регулярні оновлення допомагають усунути помилки та підвищити швидкість з’єднання. Зрештою, використання сучасних моделей роутерів з підтримкою останніх стандартів зв’язку забезпечить більш стабільне та швидке з’єднання.

Раніше "Телеграф" розповідав несподівані лайфхаки для енергозбереження на смартфоні. Один із них стосується використання домашнього інтернету замість мобільного – дізнайтеся, чому.