Принц Гаррі та Меган Маркл порушили одне з ключових королівських правил

Читать на русском
Автор
Принц Гаррі та Меган Маркл відвідали Нігерію Новина оновлена 15 травня 2024, 14:05
Принц Гаррі та Меган Маркл відвідали Нігерію. Фото Getty Images

Герцоги Сассекські під час візиту до Нігерії отримали багато подарунків.

Принц Гаррі, який у квітні 2024 року заявив, що офіційно став резидентом США, разом із дружиною Меган Маркл відвідали Нігерію, де їх звинуватили у порушенні одного з ключових королівських правил.

Попри те, що герцоги Сассекські склали королівські обов’язки чотири роки тому і не прив’язані більше до протоколу, за поведінкою продовжують стежити, особливо під час закордонних візитів. Про це пише New York Post.

Нещодавно вони завітали до Нігерії, куди їх запросив начальник штабу оборони. Принц Гаррі провів зустріч із військовими ветеранами, а Меган стала співорганізатором заходу "Жінки у лідерстві".

Під час відвідин країни герцоги Сассекські отримали величезну кількість подарунків, серед яких ювелірні прикраси, одяг, а також книжки. Хоча у королівській сім’ї існують правила щодо отримання подарунків, адже вони не повинні перевищувати певної норми.

Повідомляється, що першого дня візиту синові британського короля подарували дві картини, на одній з яких він зображений разом з матір’ю, а на другій – зі своєю дружиною. Ще герцогам Сассекським вручили одяг та місцеві аксесуари у кольорах Нігерії. Загалом вони отримали понад 20 різних подарунків, хоча члени королівської родини, які офіційно виконують свої обов’язки, не можуть отримувати презенти у такій кількості.

В офіційній королівській політиці, яка була оновлена у 2003 році, членам королівської сім’ї забороняється приймати подарунки від державних органів, гільдій, громадських організацій, збройних сил, благодійних організацій чи незнайомих осіб.

"Телеграф" писав раніше, хто успадкує престол після короля Чарльза III. Нині монарх бореться з онкологічним захворюванням.