Як почистити зарядний порт телефона і не зламати його: інструкція для початківців

Читати російською
Автор

Для базового чищення знадобиться зубочистка, вата та спирт, однак стиснене повітря також буде корисне

Якщо ви коли-небудь помічали, що ваш телефон не заряджається належним чином, то причиною може бути забруднений зарядний порт. Ця проблема може як повністю перешкодити заряджанню, так і сповільнити його.

Портал TechRadar застерігає — перед початком чищення отвору потрібно вимкнути телефон. Всі подальші дії потрібно робити обережно, не тиснучи занадто сильно.

Як очистити зарядний порт телефона

  • Оберніть шматок вати навколо зубочистки, покатайте його в пальцях, що вата гарно промоталась. На цьому етапі важливо пам’ятати про розмір зарядного порту вашого телефону — використовуйте вати не більше ніж потрібно, щоб заповнити цей отвір.
  • Продуйте стиснене повітря в зарядний порт — можна скористатися балоном зі стисненим повітрям або силіконовою повітродувкою. Вдувати повітря потрібно в кут зліва або справа. При використанні балона не тисніть надто сильно на зарядний порт. Продувайте зарядний порт повітрям не більше двох секунд. Не використовуйте рот, адже волога з дихання попаде в середину телефона.
  • Змочіть ватний тампон спиртом для чищення.
  • Протягніть ватний тампон зліва направо всередину зарядного порту кілька разів. Подивіться в отвір чи все сміття видалено, за необхідності повторіть.
  • Продуйте ще раз стисненим повітрям.

Раніше "Телеграф" розповідав, що можна за допомогою чашки посилити звук на смартфоні. Це може знадобитися для будильника або при прослуховуванні музики.