Як почистити зарядний порт телефона і не зламати його: інструкція для початківців

Читать на русском
Автор
Порт може забитися від пилу чи бруду
Порт може забитися від пилу чи бруду. Фото freepik.com

Для базового чищення знадобиться зубочистка, вата та спирт, однак стиснене повітря також буде корисне

Якщо ви коли-небудь помічали, що ваш телефон не заряджається належним чином, то причиною може бути забруднений зарядний порт. Ця проблема може як повністю перешкодити заряджанню, так і сповільнити його.

Портал TechRadar застерігає — перед початком чищення отвору потрібно вимкнути телефон. Всі подальші дії потрібно робити обережно, не тиснучи занадто сильно.

Як очистити зарядний порт телефона

  • Оберніть шматок вати навколо зубочистки, покатайте його в пальцях, що вата гарно промоталась. На цьому етапі важливо пам’ятати про розмір зарядного порту вашого телефону — використовуйте вати не більше ніж потрібно, щоб заповнити цей отвір.
  • Продуйте стиснене повітря в зарядний порт — можна скористатися балоном зі стисненим повітрям або силіконовою повітродувкою. Вдувати повітря потрібно в кут зліва або справа. При використанні балона не тисніть надто сильно на зарядний порт. Продувайте зарядний порт повітрям не більше двох секунд. Не використовуйте рот, адже волога з дихання попаде в середину телефона.
  • Змочіть ватний тампон спиртом для чищення.
  • Протягніть ватний тампон зліва направо всередину зарядного порту кілька разів. Подивіться в отвір чи все сміття видалено, за необхідності повторіть.
  • Продуйте ще раз стисненим повітрям.

Раніше "Телеграф" розповідав, що можна за допомогою чашки посилити звук на смартфоні. Це може знадобитися для будильника або при прослуховуванні музики.