Ніколи не робіть так: ці 3 помилки занапастять ваші рослини

Читать на русском
Автор
Вода є важливою складовою нормального розвитку Новина оновлена 14 травня 2024, 14:54
Вода є важливою складовою нормального розвитку. Фото Freepik

Усього лише декілька неправильних дій, і можете не чекати гарного врожаю

Під час спеки рослини потребують багато вологи, але надмірна кількість води теж шкідлива, тому варто забезпечити оптимальний полив. Раніше ми повідомляли, що не варто садити біля винограду, а тепер перерахуємо основні помилки при поливі рослин на городі та в саду.

Надмірна кількість води призводить до швидкого розмноження грибків та появи цвілі, а при дефіциті вологості рослина починає засихати. Про головні помилки при поливі розповідають експерти порталу Vegetable.

Помилки при поливі рослин

Помилка №1 — ігнорування потреб. Деяким рослинам треба багато вологи, а інші навпаки потребують мінімум. До того ж потреба змінюється залежно від температури повітря, фази росту.

Помилка №2 — полив рослин вдень у спеку, особливо це стосується овочів. Ця дія суттєво підвищує ризик опіків листя. Краще поливати рано вранці, тоді корені добре вбирають вологу. Увечері цей процес гірше, тому є ризик, що вода частково залишається на поверхні, а це може зацікавити мошок та інших шкодників.

Помилка №3 — організація спільного поливу. Часто системи налаштовують таким чином, щоб одночасно зволожити ґрунт, де ростуть кілька культур. Якщо у них різні потреби у волозі, то це нашкодить рослинам. Краще використовувати системи крапельного поливу та регулювати їх.

Досвідчені дачники рекомендують використовувати мульчу (захисний шар з соломи, перегною, гальки чи іншого матеріалу) для збереження вологи. Цей прийом перешкоджає випаровуванню води та дозволяє рідше поливати рослину.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно висаджувати помідори. Якщо не припуститеся помилок, то зберете багатий врожай.