Новий "Холостяк" - Олександр "Терен" Будько - хто він і що про нього відомо

Читать на русском
Автор
Олександр "Терен" - новий герой "Холостяк-13"
Олександр "Терен" - новий герой "Холостяк-13". Фото instagram.com/tsvit_terenu

Олександр вступив до лав ЗСУ як доброволець на початку війни

Стало відомо, що новим "Холостяком" став Олександр Будько. Популярне шоу повертається на телеекрани. Дату прем’єри поки не повідомили, однак відомо, що глядачі зможуть переглянути шоу восени 2024. Підкорювачем жіночих сердець у 13-му сезоні стане ветеран, військовий громадський діяч і автор книги — справжній герой нашого часу.

"Телеграф" вирішив розібратися, хто ж такий Олександр "Терен" Будько і що відомо про нього.

Хто такий Олександр Будько

Головний герой нового "Холостяка" — 28-річний хлопець, який ще на початку повномасштабного вторгнення вступ до лав ЗСУ добровольцем. Згодом він став командиром 49 окремого стрілецького батальйону Карпатська Січ. Олександр втратив дві ноги у боях на Ізюмському напрямку, отримавши важке поранення. Реабілітація була тривалою і складною, однак "Терен" із протезами продовжує допомагати і не зупиняється на своєму шляху до мрій.

На протези Олександр став за три місяці і подав заявку до національної збірної Invictus. Юнак розпочав допомогати соціалізуватися та адаптовуватися військовим після поранень.

Згодом Олександр почав брати участь у багатьох проєктах, зокрема благодійних. Також він став головним героєм документального фільму Front Row ("Перший ряд"), продюсеркою якого виступила світова зірка Сара Джесіка Паркер.

Олександр написав автобіографічний роман "Історія впертого чоловіка", який презентував у жовтні минулого року. Це перша книга чоловіка. У ній він описав власні спроби потрапити в ЗСУ та свій шлях до моменту поранення на Харківщині.

Чим зараз займається Олександр "Терен" Будько

Після реабілітації та адаптації Олександр не став сидіти, склавши руки. Він став співавтором благодійної лімітованої колекції прикрас ручної роботи "Цвіт Терену", а згодом створив спільно з інклюзивним ательє Lady Di atelier лімітовану колекцію дроп футболок "Залізні люди".

Також Олександр став співавтором YouTube-каналу. На ньому він знімає проєкт "Відвал ніг, або All інклюзив". Проєкт створений для того, щоб перевірити українські міста на інклюзивність. Олександр Будько запрошує зірок нашого шоубізнесу і разом з ними їздить на кріслах колісних вулицями міст України.

Раніше "Телеграф" розповідав, що "Євробачення-2023", яке проходило від імені України у Великій Британії, нагородили премією BAFTA. Воно отримало нагороду в номінації "Краще висвітлення подій наживо". На нагородження прибула Юлія Саніна, ведуча минулорічного Євробачення і мала розкішний вигляд.