Комарі більше не будуть вас кусати: як позбутися від них за допомогою народних методів

Читать на русском
Автор
1700
Комарі більше не будуть вам набридати
Комарі більше не будуть вам набридати. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Позбутися від комарів допоможуть прості засоби

Комарі дуже небажані "сусіди". Позбутися від них зовсім не легко, а їхні укуси дуже дратують, сверблять і можуть навіть викликати алергічні реакції. Раніше ми розповідали, як вигнати мух з будинку, а тепер ділимося, як відлякати комарів.

Насправді не обов’язково купувати дорогі засоби — можна скористатися народними методами, які впораються навіть краще, ніж магазинні спреї. Про це розповіли на obozrevatel.

Як позбутися від комарів

Ефірні олії

Вас врятують ефірні олії. Наприклад, олія чайного дерева, евкаліпта, гвоздики, чебрецю, герані або лаванди стануть вам у пригоді. Однак варто переконатися, чи у вас нема алергії.

Треба змішати 20 крапель будь-якої "антимоскітної" олії з 30 грамами будь-якої (найкраще з олією виноградних кісточок або зародків пшениці) і нанести цю суміш на шкіру. До речі, ефірні олії можна додавати у дитяче масло, лосьйон чи вазелін.

Щоб позбутися від комарів у квартирі, ефірні олії можна додати в аромадифузор або аромалампу і поставити на підвіконні. Також можна кілька крапель олії додати на тканину і покласти її біля ліжка вночі.

Гвоздика

Аромат гвоздики комарі не люблять і не летять на нього. Одну столову ложку гвоздики треба залити холодною водою і довести до кипіння. Після цього треба дати рідині охолонути і процідити. Цей засіб наносимо на шкіру ватним диском або налити у пульверизатор і розпилити на одяг.

Ваніль

Для приготування лосьйону треба змішати ложку ваніліну у склянці води. Ватний диск змочуємо у цьому розчині і наносимо на шкіру. Запах ванілі відлякує не лише комарів, але й мух.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відлякати комах за допомогою доступного продукту. Для позбавлення від мух в будинку можна скористатися доступним овочем.