Церковне свято 23 жовтня: що не можна робити, щоб уникнути проблем із грошима

Читать на русском
Автор
Свято 23 жовтня — що можна і не можна робити
Свято 23 жовтня — що можна і не можна робити. Фото Freepik

Дізнайтеся про традиції та заборони цього дня

У середу, 23 жовтня, православна і греко-католицька церква вшановує пам’ять апостола Якова. До того, як Православна церква України (ПЦУ) перейшла на новий календар, свято відзначалося 5 листопада.

"Телеграф" вирішив нагадати, ким був апостол Яків. Також ми розповімо, що цього дня можна і категорично не можна робити.

День пам’яті апостола Якова

Апостол Яків, брат Господній, був сином Йосипа та Марії, і його часто згадують як одного з найближчих послідовників Ісуса Христа. Він став першим єпископом Єрусалима і відіграв важливу роль у ранній християнській церкві, активно проповідуючи та зміцнюючи віру серед перших християн. Його вчення та дії сприяли поширенню християнства в Юдеї та за її межами.

Пам’ять Якова відзначається не лише в Православній церкві, а й у католицькій, де він також вважається святим. У народних традиціях цей день може бути пов’язаний із різними обрядами та молитвами.

Що можна робити 23 жовтня

День пам’яті апостола Якова можна провести у духовному роздумі та вчиненні різних дій, пов’язаних зі святом. Цього дня можна взяти участь у богослужінні, помолитися, попросити апостола допомоги у своїх справах.

Цього дня можна зібратися сім’єю за одним столом, зробити добрі справи, зокрема допомогти нужденним. Також слід у цей день знайти час для роздумів про своє життя та духовний шлях.

Що заборонено робити 23 жовтня

  • Цього дня не рекомендується займатися важкою фізичною працею чи напруженою роботою, оскільки цей день слід присвячувати молитві та духовним практикам.
  • Свято – це час для примирення та доброти, тому уникайте суперечок, конфліктів та негативних емоцій. Також не варто обговорювати інших людей за спиною чи говорити грубо, краще спрямувати свої думки на позитивні та конструктивні дії.
  • У свято не можна брати та давати гроші у борг, бо існує ризик фінансових проблем у сім’ї.
  • Також цей день не підходить для планування важливих справ, бо вважається, що плани не збудуться. Їх краще перенести.

Нагадаємо, що зовсім скоро святкуватиметься Геловін. Дізнайтеся історію Дня всіх святих і коли у жовтні святкують свято.