Потіти більше не будуть: протріть цим вікно — і ви ніколи більше не побачите конденсат

Читать на русском
Автор
Конденсат на вікнах – сезонна проблема Новина оновлена 20 жовтня 2024, 21:42
Конденсат на вікнах – сезонна проблема. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Ви можете легко створити "бар’єр", який захистить вікно від вологи

Коли температура на вулиці знижується і починаються заморозки, багато хто з нас вранці помічає, що на вікнах з’являється тонкий шар вологи. Це відбувається через те, що тепле повітря всередині оселі стикається з холодним склом і перетворюється на конденсат.

Сам по собі конденсат на вікнах не є серйозною проблемою, але якщо його не видаляти, вологе середовище може створити сприятливі умови для розвитку плісняви, а це може призвести до серйозніших наслідків.

Для того, щоб запобігти появі конденсату, достатньо протерти вікна розчином, основний компонент якого, швидше за все, вже є на вашій кухні — це звичайний засіб для миття посуду. Про це пише mirror.

Як прибрати вологу на вікнах

Нанесіть трохи засобу для миття посуду на щільну тканину з мікрофібри. Використовуйте мінімальну кількість, щоб створити тонкий шар та уникнути розводів на склі. Поступово розподіліть мийний засіб по всій поверхні вікна.

Допоможуть також регулювати вологість повітря флора. Раніше ми розповідали, які кімнатні рослини запобігають появі конденсату на вікнах.