Вікна більше не "плакатимуть": що поставити на підвіконня, щоб конденсат зник раз і назавжди

Читать на русском
Автор
558
Конденсат на вікнах може легко зникнути Новина оновлена 19 жовтня 2024, 12:49
Конденсат на вікнах може легко зникнути. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цю пастку для вологи можна легко зробити своїми руками

У холодну пору року багато мешканців України стикаються з проблемою запітнілих вікон у своїх будинках та квартирах. Часто причиною утворення конденсату стає погана вентиляція. Якщо у вас немає можливості придбати осушувачі повітря, можна скористатися більш простими і доступними методами.

Щоб запобігти утворенню конденсату на вікнах, можна розмістити на підвіконні саморобну пастку для зайвої вологи. Про неї розповіли у виданні express.

Як прибрати конденсат на вікнах

Ми згадували, що конденсат часто виникає у приміщеннях з недостатньою вентиляцією. Замість використання осушувача повітря можна створити пастку для вологи. Достатньо розмістити на підвіконні ємність із сіллю.

Наповніть близько половини ємності сіллю, і вона ефективно поглинатиме надмірну вологу. Не забувайте періодично змінювати сіль. Такий спосіб може стати гідною альтернативою покупним осушувачам. Він підтримає вікна сухими завдяки абсорбуючим властивостям солі.

У цей осінній сезон нерідко запах із підвалу починає бути особливо затхлим. Раніше "Телеграф" писав, як позбутися неприємного аромату у підвалі.