З днем кухарів і кулінарів: барвисті картинки з професійним святом

Читать на русском
Автор
Міжнародний день кухарів і кулінарів 2024
Міжнародний день кухарів і кулінарів 2024. Фото canva.com

Привітайте кухарів з їхнім святом

Щорічно в Україні та світі 20 жовтня відзначають Міжнародний день кухарів та кулінарів. Цього дня заведено вітати зі святом фахівців, які створюють на професійному рівні красиві та смачні страви.

Міжнародний день кухарів та кулінарів ввели відносно недавно — у 2004 році. Ідея надійшла від асоціації, яка складається з кулінарних спільнот з різних країн. Тоді до неї входило майже 8 мільйонів кухарів.

Кухар є однією з найдавніших професій у світі, ще з того часу, як люди зуміли добути вогонь. Ця професія дуже цінувалась у часи Середньовіччя. Тоді кухарі працювали при королях, отримуючи хорошу платню. У заможних людей кухарі починали працювати ще здавна й в Україні.

Цікаво, що між кухарем і кулінаром є певна різниця. Завдання першого — приготувати страви за перевіреними рецептами. А от другий — вигадує нові блюда, яких раніше не існувало. Утім, обидва займаються тим, що годують людей смачною їжею.

З нагоди свята "Телеграф" зібрав красиві картинки з Міжнародним днем кухарів та кулінарів. Завантажуйте ці листівки та відправляйте їх знайомим кухарям і кулінарам.

Картинки з Днем кухаря і кулінара

Фото: art-shop.com.ua
Фото: Pinterest
Фото з мережі
Фото: Day.today
Фото з мережі

Раніше "Телеграф" розповідав, коли і як відзначають Гелловін. Дізнайтеся, звідки виникло це свято.