Ви могли цього не помічати, а дарма: як кішки демонструють любов господарям

Читать на русском
Автор
2820
Коти не такі егоїсти, як здаються Новина оновлена 13 вересня 2024, 20:03
Коти не такі егоїсти, як здаються. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Ці сигнали говорять про любов кішки до господарів

Чи любить мене мій кіт? Це питання іноді спадає на думку власникам, коли вони дивляться в очі своїх пухнастих друзів. Хоча кішки відомі своєю відчуженістю та незалежністю, зазвичай вони дуже люблять своїх господарів. Просто вони мають різні способи це показати. Від тертя головою до ніжного муркотання, кішки тонко, але однозначно виражають своє кохання.

Якщо уважно придивитися до вихованця, можна помітити, наскільки пухнастий друг дорожить вами. Є безліч способів, якими кішка демонструє своє кохання.

Муркотіння

Коли ваша кішка муркоче від задоволення, особливо коли ви її гладите, це знак того, що вона вас обожнює! У поєднанні з розслабленою позою тіла ваша кішка каже: "Я щаслива і в безпеці з тобою, людино!"

Однак не кожне муркотіння — це освідчення в коханні. Іноді кішки муркотять, коли голодні, що супроводжуються наполегливим "покорми мене". Кішки можуть навіть муркотіти, щоб заспокоїтися, коли вони погано почуваються.

Повільне моргання

Ви коли-небудь помічали, що ваш кіт наближається до вас і моргає? Це зворушливий невербальний вираз кохання. Коли кіт заплющує очі, це означає абсолютну довіру.

У цей момент тварина не відчуває страху чи погрози. Немиготливий погляд, з іншого боку, може бути ознакою агресії чи страху.

Виставляє напоказ свій живіт

Коли ваша кішка перевертається та оголює свій живіт, це величезний знак довіри. Живіт містить безліч життєво важливих органів, і інстинкти кішок кажуть їм захищати цю область від хижаків. Демонструючи вам свій живіт, ваша кішка буквально довіряє вам своє життя. Але це не означає, що вона пропонує почухати пузико.

Як кішки виявляють своє кохання
Кішки зазвичай дуже люблять своїх господарів

Тертя головою і не тільки

Тертя про вас це спосіб кішки заявити про вас як про свою власність. Крім пахучих залоз, розташованих навколо рота, у кішок є пахучі залози на підборідді, лобі, щоках, попереку, хвості та подушечках лап. Ваша кішка може виявляти прихильність, бодаючись головою або потираючись щоками. Це остаточне підтвердження того, що ви заслужили місце у колі її пухнастих друзів. Вони також можуть робити вісімки навколо ваших ніг або обвивати вас хвостом.

"Масаж"

Якщо кішка забирається на вас і починає м’яти лапами, вона визнається вам у прихильності. Ця дія нагадує замішування тіста і включає поперемінний рух кішки то вліво, то вправо. Новонароджені кошенята розминають свою матір, щоб стимулювати вироблення молока під час годування. Внаслідок цього процес розминання асоціюється з комфортом.

Подарунки

У вашої кішки може бути дивний спосіб виявити кохання: приносити вам подарунки! Звичайно, це мило, коли вона дарує вам іграшку для дому. Але все змінюється, коли ваша кішечка приносить до вашого порога неживу істоту.

Хоча ви, можливо, і не підстрибуєте від радості побачивши гризуна, ваша кішка сприймає це як вищий знак прихильності. Наступного разу, коли ваша кішка подарує вам не надто привабливий подарунок, пам’ятайте: це її химерний спосіб сказати: "Я люблю тебе!"

Укуси

Хоча укуси — це не спосіб прояву прихильності у людей, у вашого котячого друга інший підхід. Для них маленькі покусування ваших пальців – це мова кохання. Коли ваше кошеня кусає вас, воно просто каже: "Будь ласка, людино, залишайся поряд!".