Свято 1 вересня: що не можна робити, щоб бути щасливим

Читать на русском
Автор
1407
Яке сьогодні свято — преподобного Симеона Стовпника
Яке сьогодні свято — преподобного Симеона Стовпника. Фото Canva

Цього дня варто молитися та не лихословити

Відповідно до новоюліанського календаря, у неділю, 1 вересня, християни згадують преподобного Симеона Стовпника, його матір і Собор Вінницьких святих. Раніше свято відзначали 14 вересня.

Симеон Стовпник з'явився на світ у Каппадокії, що в Туреччині, у християнській родині. Чоловік вирішив присвятити своє життя служінню Господу та перебрався до монастиря.

Через певний час пішов жити у пустелю, де цілий місяць постив, без їжі та води. Так, він отримав дар зцілення і почав допомагати людям. Згодом вирішив, що буде жити на 4-метровому стовпі. Тому його почали кликати "Стовпник".

На стовпі Симеон прожив 37 років, а загалом — 80. Його поховали неподалік стовпа. Через певний час на цьому місці звели монастир.

Традиції та прикмети на 1 вересня

У цей день віряни йдуть до храму та просять у Бога благословення на рік. Водночас моляться за одужання важкохворих. У давнину наші предки накривали пишні столи та влаштовували гуляння.

1 вересня також можна переїжджати в інше місто або країну. Процес пройде успішно. Крім того, дозволяється освідчуватися та влаштовувати весілля.

Цього дня діють певні прикмети:

  • якщо сьогодні похмуро — осінь буде прохолодною;
  • мухи почали кусати — очікуйте негоду;
  • теплий день 1 вересня свідчить, що зима буде м'якою;

Що не можна робити 1 вересня

  • Як в інші свята, не можна заздрити, пліткувати, брехати, чинити підлість, сваритися. Усе це можна принести в дім негаразди.
  • У цей день категорично не можна позичати комусь сіль. Бо таким чином можна віддати щастя іншій людині.
  • Уникайте скарг на життя, бо це може погано для вас закінчитися.

Свята та події у світі 1 вересня

У кого іменини 1 вересня

1 вересня іменини відзначають Денис, Наталія, Семен, Тетяна, Марфа.

Раніше "Телеграф" публікував церковний календар на вересень 2024 року. Подивіться на нові дати свят згідно з новоюліанським календарем.