День Державного Прапора України 2024: коли відзначаємо і чи буде додатковий вихідний

Читать на русском
Автор
День Державного Прапора України – чи буде вихідний 23 серпня Новина оновлена 21 серпня 2024, 15:04
День Державного Прапора України – чи буде вихідний 23 серпня. Фото Freepik

Цей день нагадує нам про важливість національної єдності

Цього місяця українці святкують кілька важливих дат, однією з яких є День Державного Прапора. Щорічно він відзначається 23 серпня. Це свято підкреслює національну гордість та символізує незалежність нашої країни.

"Телеграф" нагадав, як з’явилося це свято та що символізує прапор України. Також ми відзначимо, чи буде цього дня додатковий вихідний.

Історія свята

Офіційно свято було затверджено у 2004 році указом Президента України Леоніда Кучми. Історія цього дня сягає корінням у важливі події, пов’язані з боротьбою за незалежність і суверенітет нашої держави.

Вперше синьо-жовтий прапор, який сьогодні є державним символом України, офіційно підняли у Верховній Раді саме 23 серпня 1991 року. Прапор став символом прагнення українського народу до свободи та державного суверенітету.

Наш прапор складається із двох горизонтальних смуг однакової ширини: верхня смуга синього кольору, а нижня – жовтого. Ці кольори мають глибоке символічне значення. Згідно з одним із найпопулярніших тлумачень, синій колір символізує мирне небо над Україною, чистоту та духовність, а жовтий асоціюється з золотими пшеничними полями, які символізують родючість, багатство та працьовитість українського народу.

Чи буде в Україні додатковий вихідний?

Через воєнний стан, який Верховна Рада України у липні продовжила ще на 90 днів, українці не матимуть додаткових вихідних на державні свята. Відповідно, День державного прапора, який припадає на п’ятницю, 23 серпня, буде робочим днем.

Раніше "Телеграф" ділився календарем свят на серпень 2024 року. Ми зібрали для вас усі дні останнього місяця літа.