Церковне свято 17 серпня: що сьогодні не можна робити та кому помолитися за мир і благодать

Читати російською
Автор

Цієї суботи шанується Печерська ікона Божої Матері

Сьогодні християни східного обряду за новоюліанським церковним календарем згадують преподобного Аліпія, іконописця Печерського, а також шанують Свенсько-Печерську ікону Божої Матері. За старим стилем події відзначаються 30 серпня.

Свенська Печерська ікона Божої Матері була написана преподобним Аліпієм Печерським. На іконі зображено Богородицю, що сидить на престолі, з Богомнемовлям на колінах. Праворуч від трону знаходиться преподобний Феодосій, а ліворуч – преподобний Антоній Печерський. У руках у святих — розгорнуті сувої.

Про що і як помолитися 17 серпня

Ікона Божої Матері набула популярності завдяки чудесам зцілення сліпих і одержимих, а також за свій захист від ворогів. Сьогодні можна звернутися до Богородиці з молитвами та проханнями про мир та благословення.

"Пречиста Діво Маріє! Зі світанком цього дня вдаюся під Твій Покров і як добра дитина, благаю Тебе: Матінко моя Небесна, заопікуйся мною! У Твої руки віддаю душу мою і тіло, - все моє життя. А Ти, добра Небесна Мати, будь найкращою Ненькою та Заступницею! Охороняй мене завжди сильним Твоїм Покровом у всіх небезпеках для душі і тіла. Заступайся за мене у Твого Сина та Своїми молитвами зменшуй Його Святий Гнів з приводу моїх гріхів! Бо я добре знаю, що Ти, Царице Неба, завжди успішно допомагаєш усім тим, хто з довірою віддається під Твоє заступництво. І твердо вірю, що під Твоєю Святою Опікою легше зможу уникати всіх небезпек для душі і тіла, та виконувати Божу Волю, а після смерти осягнути вічне щастя на Небі. Амінь"

Що не можна робити 17 серпня

  • Довго дивитися у дзеркало — воно забере всю красу та позитивну енергію.
  • Гадати — можна лише погіршити свою долю, всі прогнози будуть негативними.
  • Відмовляти тим, хто потребує допомоги, — самому можна опинитися в такому становищі.

У кого іменини 17 серпня

Цього дня іменини святкують Філіп, Фірса, Ілля, Уляна, Мирон, Павло, Олексій, Аліпія та Дмитро.

Нагадаємо, що в Україні цього місяця багато державних та професійних свят. "Телеграф" писав, скільки вихідних у серпні 2024 року.