Церковне свято 17 серпня: що сьогодні не можна робити та кому помолитися за мир і благодать

Читать на русском
Автор
698
Християни вшановують Печерську ікону Божої Матері
Християни вшановують Печерську ікону Божої Матері. Фото lavra.com

Цієї суботи шанується Печерська ікона Божої Матері

Сьогодні християни східного обряду за новоюліанським церковним календарем згадують преподобного Аліпія, іконописця Печерського, а також шанують Свенсько-Печерську ікону Божої Матері. За старим стилем події відзначаються 30 серпня.

Свенська Печерська ікона Божої Матері була написана преподобним Аліпієм Печерським. На іконі зображено Богородицю, що сидить на престолі, з Богомнемовлям на колінах. Праворуч від трону знаходиться преподобний Феодосій, а ліворуч – преподобний Антоній Печерський. У руках у святих — розгорнуті сувої.

Про що і як помолитися 17 серпня

Ікона Божої Матері набула популярності завдяки чудесам зцілення сліпих і одержимих, а також за свій захист від ворогів. Сьогодні можна звернутися до Богородиці з молитвами та проханнями про мир та благословення.

"Пречиста Діво Маріє! Зі світанком цього дня вдаюся під Твій Покров і як добра дитина, благаю Тебе: Матінко моя Небесна, заопікуйся мною! У Твої руки віддаю душу мою і тіло, - все моє життя. А Ти, добра Небесна Мати, будь найкращою Ненькою та Заступницею! Охороняй мене завжди сильним Твоїм Покровом у всіх небезпеках для душі і тіла. Заступайся за мене у Твого Сина та Своїми молитвами зменшуй Його Святий Гнів з приводу моїх гріхів! Бо я добре знаю, що Ти, Царице Неба, завжди успішно допомагаєш усім тим, хто з довірою віддається під Твоє заступництво. І твердо вірю, що під Твоєю Святою Опікою легше зможу уникати всіх небезпек для душі і тіла, та виконувати Божу Волю, а після смерти осягнути вічне щастя на Небі. Амінь"

Що не можна робити 17 серпня

  • Довго дивитися у дзеркало — воно забере всю красу та позитивну енергію.
  • Гадати — можна лише погіршити свою долю, всі прогнози будуть негативними.
  • Відмовляти тим, хто потребує допомоги, — самому можна опинитися в такому становищі.

У кого іменини 17 серпня

Цього дня іменини святкують Філіп, Фірса, Ілля, Уляна, Мирон, Павло, Олексій, Аліпія та Дмитро.

Нагадаємо, що в Україні цього місяця багато державних та професійних свят. "Телеграф" писав, скільки вихідних у серпні 2024 року.