Суперяйця на сніданок: дивовижний рецепт яскравої та ароматної страви (відео)

Автор
Ароматна і апетитна шакшука
Ароматна і апетитна шакшука. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Простий рецепт, а страва — надзвичайно смачна

Шакшука — це чудова страва, яка прийшла до нас зі Сходу. Її батьківщиною вважається Туніс. Ми розповідали, як за турецьким рецептом приготувати смачну молоду кукурудзу. Тепер ділимось рецептом ароматної шакшуки.

Це страва з яєць, посмажених в соусі з помідорів, перцю чилі та цибулі. Прянощі та свіжі овочі роблять страву надзвичайно ароматною. Вдалим і простим рецептом поділилась учасниця "Мастер Шефу" Альона Московченко у своєму інстаграм-блозі.

Інгредієнти:

  1. 1 цибулина
  2. 1 солодкий перець
  3. 1 стиглий помідор
  4. 4 яйця
  5. рослинна олія
  6. сіль, перець, цукор
  7. пучок петрушки

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю, солодкий перець і помідор. З помідора за бажанням можна зняти шкірку.
  2. Розігрійте сковороду з рослинною олією. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте перець і тушкуйте до м’якості.
  3. Додайте до овочів помідор і тушкуйте до розм’якшення, поки не утвориться соус. Приправте сіллю, перцем і цукром до смаку.
  4. Зробіть у соусі невеликі заглиблення і акуратно вбийте в кожне яйце. Накрийте сковороду кришкою і готуйте на середньому вогні до бажаної готовності яєць.

Посипте готову шакшуку свіжою петрушкою і подавайте гарячою з тостами або хлібом. Також ми ділились рецептом смачних грузинських рулетиків з баклажанів.