Готується легко та вмить зникає зі столу: рецепт горіхового тарту з карамеллю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Близькі проситимуть готуватимуть ще й ще
Рецептів страв з горіхами існує чимало. Це і солоні страви, на кшталт салату з горіхами чи горіхового соусу; і солодкі — такі як, кекс з горіхами, цукерки чи солодкий хліб.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще однієї смакоти — горіхового тарту. Він виходить поживним, соковитим та дуже смачним. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "HALVA".
Як приготувати горіховий тарт
Інгредієнти:
- борошно — 2 склянки;
- цукор — 3 ст. л.;
- холодне вершкове масло — 80 г;
- злегка збиті яєчні жовтки — 2 шт.;
- холодне молоко — 1/4 склянки;
- цукор — 1,5 склянки;
- вершки (20%) — 1,5 склянки;
- мелена кориця — 1/2 ч. л.;
- сіль — 1/4 ч. л.;
- горіхи — 2 склянки;
Спосіб приготування:
- У мисці змішати борошно і цукор.
- Додати вершкове масло та розтерти все руками до консистенції грубої крихти.
- З'єднати яєчні жовтки та молоко, потім ввести в тісто.
- Тісто розкотити та викласти його у круглу форму.
- Зверху застелити фольгою та покласти вантаж, наприклад квасолю.
- Випікати основу 12-15 хвилин при температурі 190 градусів
- Тим часом у каструлі змішати цукор, вершки, корицю і сіль.
- Довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
- Зняти з вогню, додати горіхи.
- Дістати тісто, прибрати вантаж з фольгою.
- Налити в неї начинку, потім знову поставити в духовку.
- Випікати протягом 20-25 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати біскотті з горіхами та сухофруктами. Воно неодмінно сподобається близьким.