Готується легко та вмить зникає зі столу: рецепт горіхового тарту з карамеллю

Читать на русском
Автор

Близькі проситимуть готуватимуть ще й ще

Рецептів страв з горіхами існує чимало. Це і солоні страви, на кшталт салату з горіхами чи горіхового соусу; і солодкі — такі як, кекс з горіхами, цукерки чи солодкий хліб.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще однієї смакоти — горіхового тарту. Він виходить поживним, соковитим та дуже смачним. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "HALVA".

Як приготувати горіховий тарт

Інгредієнти:

  • борошно — 2 склянки;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • холодне вершкове масло — 80 г;
  • злегка збиті яєчні жовтки — 2 шт.;
  • холодне молоко — 1/4 склянки;
  • цукор — 1,5 склянки;
  • вершки (20%) — 1,5 склянки;
  • мелена кориця — 1/2 ч. л.;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • горіхи — 2 склянки;

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати борошно і цукор.
  2. Додати вершкове масло та розтерти все руками до консистенції грубої крихти.
  3. З'єднати яєчні жовтки та молоко, потім ввести в тісто.
  4. Тісто розкотити та викласти його у круглу форму.
  5. Зверху застелити фольгою та покласти вантаж, наприклад квасолю.
  6. Випікати основу 12-15 хвилин при температурі 190 градусів
  7. Тим часом у каструлі змішати цукор, вершки, корицю і сіль.
  8. Довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  9. Зняти з вогню, додати горіхи.
  10. Дістати тісто, прибрати вантаж з фольгою.
  11. Налити в неї начинку, потім знову поставити в духовку.
  12. Випікати протягом 20-25 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати біскотті з горіхами та сухофруктами. Воно неодмінно сподобається близьким.