Не супом єдиним: як приготувати борщ без м'яса

Читать на русском
Автор
581
Смачна та ситна традиційна страва Новина оновлена 14 вересня 2024, 17:33
Смачна та ситна традиційна страва. Фото ideogram.ai

Такий борщ неодмінно сподобається близьким

Навіть під час такого строгого посту, як Успенський, можна харчуватися ситно та смачно. Зокрема, у ті дні, коли дозволено їсти гарячу їжу, можна приготувати суп з білими грибами, на обід відварити гречку та посмажити капустяні котлети, а на десерт зробити вареники.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом традиційної української страви — борщу. Його точно з'їдять до останнього черпака, інформують на Facebook-сторінці "Кухня Валентини".

Як приготувати пісний борщ

Інгредієнти:

  • 100 — 200 г білих сушених грибів (або інших);
  • 3 л води;
  • 4 маленьких червоних буряка (або 2 великих);
  • 4 маленькі картоплини або (3 великих);
  • 3 маленьких морквини (або 1 велика);
  • 1 велика цибулина;
  • 1 болгарський перець (бажано червоний, проте якщо перцю взагалі немає, можна замінити його 2 ч. л. сушеної паприки);
  • 1/4 голівки капусти;
  • 300 г чорнослива без кісточок;
  • 3 великих помідори;
  • 6 ст. л.оливкової олії (або іншої);
  • 2 лаврових листи;
  • сік 1,5 лимона;
  • 250 г квасолі вареної;
  • сіль;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • 3 зубчики часнику;
  • пучок зеленої петрушки;

Спосіб приготування:

  1. Сушені гриби залити водою та залишити на 30 хвилин.
  2. Гриби промити, викласти у п'ятилітрову каструлю з трьома літрами води, відварити протягом 20 хвилин.
  3. Квасолю промити, відварити.
  4. Картоплю очистити, нарізати кубиками.
  5. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці.
  6. Перець нарізати смужками.
  7. Буряк відварити, натерти на великій тертці.
  8. Капусту нарізати, чорнослив промити.
  9. Обсмажити цибулю, додати моркву і перець, обсмажити.
  10. Додати нарізані помідори, смажити до м'якості.
  11. Буряк обсмажити на окремій сковорідці, одразу додавши сік лимону.
  12. У каструлю з бульйоном висипати картоплю, довести до кипіння, варити протягом семи хвилин.
  13. Додати капусту, проварити ще кілька хвилин.
  14. Всипати засмажку, перемішати.
  15. Додати буряк, перемішати.
  16. Додати квасолю, перемішати.
  17. Додати чорнослив, перемішати.
  18. Довести до кипіння та додати подрібнений часник.
  19. У кінці додати лавровий лист та петрушку.
  20. Перемішати та можна подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати часникові сухарики до супу. Їх також смачно їсти з пивом.