Такий борщ неодмінно сподобається близьким
Навіть під час такого строгого посту, як Успенський, можна харчуватися ситно та смачно. Зокрема, у ті дні, коли дозволено їсти гарячу їжу, можна приготувати суп з білими грибами, на обід відварити гречку та посмажити капустяні котлети, а на десерт зробити вареники.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом традиційної української страви — борщу. Його точно з'їдять до останнього черпака, інформують на Facebook-сторінці "Кухня Валентини".
Як приготувати пісний борщ
Інгредієнти:
- 100 — 200 г білих сушених грибів (або інших);
- 3 л води;
- 4 маленьких червоних буряка (або 2 великих);
- 4 маленькі картоплини або (3 великих);
- 3 маленьких морквини (або 1 велика);
- 1 велика цибулина;
- 1 болгарський перець (бажано червоний, проте якщо перцю взагалі немає, можна замінити його 2 ч. л. сушеної паприки);
- 1/4 голівки капусти;
- 300 г чорнослива без кісточок;
- 3 великих помідори;
- 6 ст. л.оливкової олії (або іншої);
- 2 лаврових листи;
- сік 1,5 лимона;
- 250 г квасолі вареної;
- сіль;
- чорний мелений перець за смаком;
- 3 зубчики часнику;
- пучок зеленої петрушки;
Спосіб приготування:
- Сушені гриби залити водою та залишити на 30 хвилин.
- Гриби промити, викласти у п'ятилітрову каструлю з трьома літрами води, відварити протягом 20 хвилин.
- Квасолю промити, відварити.
- Картоплю очистити, нарізати кубиками.
- Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці.
- Перець нарізати смужками.
- Буряк відварити, натерти на великій тертці.
- Капусту нарізати, чорнослив промити.
- Обсмажити цибулю, додати моркву і перець, обсмажити.
- Додати нарізані помідори, смажити до м'якості.
- Буряк обсмажити на окремій сковорідці, одразу додавши сік лимону.
- У каструлю з бульйоном висипати картоплю, довести до кипіння, варити протягом семи хвилин.
- Додати капусту, проварити ще кілька хвилин.
- Всипати засмажку, перемішати.
- Додати буряк, перемішати.
- Додати квасолю, перемішати.
- Додати чорнослив, перемішати.
- Довести до кипіння та додати подрібнений часник.
- У кінці додати лавровий лист та петрушку.
- Перемішати та можна подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати часникові сухарики до супу. Їх також смачно їсти з пивом.