Огірки цього не люблять: уникайте цих помилок при вирощуванні овочів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 серпня 2024, 19:27

Овочам важливий правильний та своєчасний догляд

Для щедрого врожаю огіркам важливо забезпечити правильні умови вирощування та догляду. Однак садівники часто припускаються помилок, які можуть завдати шкоди плодам і значно знизити їх якість.

У матеріалі Forestry розповіли, чого не люблять огірки. Прислухайтеся до цих порад, щоб отримати добрий урожай овочів.

Чому огірки погано плодоносять

Існує безліч факторів, які слід враховувати при вирощуванні огірків. Це і вода, і температурний режим, і підживлення органічними речовинами. Якщо не хочете, щоб овочі погано плодоносили, зверніть увагу на такі помилки:

Ігнорування pH ґрунту

Це одна з поширених помилок при вирощуванні огірків, яка може суттєво вплинути на їх зростання та плодоношення. pH ґрунту визначає її кислотність або лужність, і цей показник має значний вплив на доступність поживних речовин для рослин. Огірки віддають перевагу злегка кислому до нейтрального ґрунту, з pH в діапазоні від 6,0 до 7,0. У цьому діапазоні більшість поживних речовин доступні у потрібних кількостях.

Надмірне добриво

Надлишок добрив може призвести до низки проблем, що негативно впливають на здоров’я рослин та їхню врожайність. Наприклад, занадто багато азоту стимулює бурхливе зростання листя на шкоду формуванню плодів. Огірки стають пишнішими, але дають менше плодів. Також надмірна кількість азоту робить рослини більш сприйнятливими до хвороб.

Нестача органічних речовин

Органічні речовини відіграють важливу роль у підтримці здоров’я ґрунту та рослин. Нехтування їх використанням може призвести до погіршення структури ґрунту та нестачі мінералів. Щоб забезпечити огіркам хороше зростання, потрібно правильно вносити підживлення, дотримуючись інструкцій, щоб уникнути їхнього дефіциту та надлишку.

Крім того, необхідно стежити за рівномірним поливом рослин, огірки не люблять, коли вологи занадто багато або замало. Також овочам у великій кількості потрібне сонячне світло. Недолік освітлення може призвести до слабкого цвітіння та поганого плодоношення.

Раніше "Телеграф" розповідав, які ще культури можна виростити взимку в домашніх умовах. Також ділилися лайфхаками, як посадити петрушку на підвіконні.