Один секретний інгредієнт зробить кукурудзу м'якою та солодкою: як правильно варити качани

Читать на русском
Автор
Додайте буквально трохи соди у каструлю
Додайте буквально трохи соди у каструлю. Фото maximum.fm

Як зварити кукурудзу, щоб вона танула в роті

Ми розповідали, як приготувати апетитну мариновану закуску зі свіжих помідорів. Тепер поговоримо про ще один сезонний літній овоч — кукурудзу.

Це справжній делікатес літа. Щоб насолодитися її смаком повною мірою, важливо знати кілька нюансів приготування. "Телеграф" розповідає про них детально. Зокрема, йдеться про секретний інгредієнт, який варто додати, особливо якщо ви не впевнені в тому, що ваша кукурудза достатньо "молода".

Інгредієнти:

  • Молода кукурудза
  • Вода
  • Харчова сода (опціонально)
  • Сіль, вершкове масло — для подачі

Спосіб приготування:

  1. Очистіть кукурудзу від листя і волосків. Помістіть качани в каструлю, додайте воду, листя кукурудзи.
  2. Якщо ви не впевнені в "молодості" кукурудзи, додайте трохи соди. Достатньо буде покласти буквально дрібку.
  3. Варіть молоду кукурудзу 20-25 хвилин, стару – довше. Після варіння залиште кукурудзу в каструлі під кришкою ще на 10-15 хвилин.

Готовність кукурудзи легко перевірити: зерна повинні бути м'якими і соковитими. Вже перед подачею посоліть кукурудзу та змастіть її вершковим маслом. Також ми розповідали, як смачно приготувати кабачки та баклажани.