Привітайте своїх рідних: картинки зі святом Преображення Господнього

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 серпня 2024, 07:34

Не забудьте привітати близьких зі значущим релігійним святом

Преображення Господнє вважається одним із найбільших свят у році для християн. Раніше його традиційно святкували 19 серпня, а після переходу на новоюліанський календар це відбувається сьогодні, 6 серпня. У народі свято ще має назву — Яблучний Спас.

За оповідями у Біблії, одного разу Ісус Христос пішов разом з учнями — Петром, Іоанном та Яковом на гору Фавор, щоб помолитися. Апостоли на певний час заснули.

Коли вони прокинулися, то побачили перевтілення Сина Божого. Його подоба почала яскраво світитися білим кольором. Тоді з неба пролунав голос Господа, який засвідчив, що Ісус Христос — його син.

У цей день християни обов'язково йдуть до храму, аби вшанувати проявлення Ісуса Христа як Спасителя людства. У знак цього вони несуть до церкви яблука, сливи, груші, виноград, які священник кропить водою після служби. Потім їх можна їсти та пригощати своїх близьких.

"Телеграф" підготував для вас добірку привітань з Преображенням Господнім. Надішліть красиві картинки та листівки усім, кого любите — батькам, друзям, бабусям, дідусям, колегам і знайомим.

Картинки з Преображенням Господнім

Раніше "Телеграф" писав, коли відзначають Горіховий Спас у 2024 році. Відповідно до новоюліанського календаря, дата є іншою.