Томати почервоніють дуже швидко: незвичайний спосіб прискорити дозрівання за допомогою яблук й не лише (відео)

Читать на русском
Автор
521
Помідори дозріють раніше терміну Новина оновлена 02 серпня 2024, 18:06
Помідори дозріють раніше терміну. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Прискорити дозрівання томатів допоможуть яблука та зола

Іноді у дачників виникає необхідність прискорити дозрівання овочів, щоб встигнути зібрати їх за вихідні. У випадку з помідорами є відразу кілька способів, щоб вони почервоніли. Усі вони доступні та не завжди вимагають використання хімії.

Як прискорити дозрівання помідорів

Насамперед необхідно обрізати листя на кущах томатів до першої кисті. Це необхідно, щоб кущ добре провітрювався. Достатньо залишити пару листків зверху над кистю, щоб помідори дозрівали. Це також найпростіший спосіб захистити помідори від фітофтори. Саме з нижніх листочків, що торкаються землі, найчастіше починається це захворювання.

Якщо помідори повільно дозрівають, корисним для них буде підживлення з калієм, радять автори YouTube-каналу "Дім та присадибна ділянка".

Калій прискорює процес дозрівання плодів і робить їх соковитішим та солодшими. Для цього зазвичай використовують деревну золу. Вона містить усе, що потрібно томатам на цьому етапі розвитку.

Перед внесенням добрива полийте томати звичайною водою, щоб попіл не пошкодив коріння. У 10 л води насипте 2 склянки золи та розмішайте. Полийте томати із розрахунку 0.5 л розчину під кожен кущ.

Є й незвичайний спосіб прискорити дозрівання томатів — розкласти під кущами яблука, що обпали. Суть цього лайфхака полягає в тому, що яблука після дозрівання та відокремлення від гілки починають виділяти етилен. Ця речовина прискорює дозрівання томатів. Метод з яблуками ефективно працюватиме в теплиці, де повітря затримується.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити томати від фітофтори.