Гора смачнезних булочок за копійки: дуже простий рецепт, а результат — неймовірний

Читати російською
Автор

Рецепт дуже простий та дешевий

Ми розповідали, як на Маковія приготувати традиційну страву — шулики. Тепер ділимось рецептом пишної і смачної випічки з цією начинкою.

Булочки виходять м’якенькі, з великою кількістю рівномірної начинки, а готуються — дуже просто. Рецептом поділилась кулінарна блогерка з ютуб-каналу "Готуємо з Людмилою".

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно — 400 г
  • Кисле молоко — 250 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 30 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі — 15 г (або свіжі — 25 г)
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Вершкове масло — 50 г

Інгредієнти для начинки:

  • Мак — 200 г
  • Цукор — 100 г
  • Молоко — 40 мл

Спосіб приготування:

  1. В теплому кислому молоці розчинити цукор і дріжджі. Додати трохи борошна, перемішати і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин до збільшення в об'ємі.
  2. У миску розбити яйця, додати цукор і ванільний цукор, збити вінчиком. Додати опару, розтоплене вершкове масло, сіль і поступово просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м'яке, еластичне тісто. Помістити його в змащену олією миску, накрити плівкою і рушником, залишити в теплому місці на 1-1,5 години для підйому.
  3. Мак залити молоком, додати цукор і варити на повільному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Остудити.
  4. Підняте тісто викласти на присипану борошном поверхню, розкатати в прямокутник. Змастити маковою начинкою, згорнути рулетом, нарізати на шматочки товщиною 3-4 см.
  5. Викласти булочки на деко, змащене маслом, і залишити на 15 хвилин. Розігріти духовку до 180°C. Змастити булочки збитим яйцем і випікати протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Гарячі булочки можна збризнути водою та накрити на кілька хвилин чистим рушничком — так вони матимуть неймовірну текстуру. Також ми ділились рецептом смачних рогаликів з маком.