Гора смачнезних булочок за копійки: дуже простий рецепт, а результат — неймовірний
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Рецепт дуже простий та дешевий
Ми розповідали, як на Маковія приготувати традиційну страву — шулики. Тепер ділимось рецептом пишної і смачної випічки з цією начинкою.
Булочки виходять м’якенькі, з великою кількістю рівномірної начинки, а готуються — дуже просто. Рецептом поділилась кулінарна блогерка з ютуб-каналу "Готуємо з Людмилою".
Інгредієнти для тіста:
- Борошно — 400 г
- Кисле молоко — 250 мл
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 30 г
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Дріжджі сухі — 15 г (або свіжі — 25 г)
- Ванільний цукор — 1 пакетик
- Вершкове масло — 50 г
Інгредієнти для начинки:
- Мак — 200 г
- Цукор — 100 г
- Молоко — 40 мл
Спосіб приготування:
- В теплому кислому молоці розчинити цукор і дріжджі. Додати трохи борошна, перемішати і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин до збільшення в об'ємі.
- У миску розбити яйця, додати цукор і ванільний цукор, збити вінчиком. Додати опару, розтоплене вершкове масло, сіль і поступово просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м'яке, еластичне тісто. Помістити його в змащену олією миску, накрити плівкою і рушником, залишити в теплому місці на 1-1,5 години для підйому.
- Мак залити молоком, додати цукор і варити на повільному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Остудити.
- Підняте тісто викласти на присипану борошном поверхню, розкатати в прямокутник. Змастити маковою начинкою, згорнути рулетом, нарізати на шматочки товщиною 3-4 см.
- Викласти булочки на деко, змащене маслом, і залишити на 15 хвилин. Розігріти духовку до 180°C. Змастити булочки збитим яйцем і випікати протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Гарячі булочки можна збризнути водою та накрити на кілька хвилин чистим рушничком — так вони матимуть неймовірну текстуру. Також ми ділились рецептом смачних рогаликів з маком.