Смартфон просто "літатиме": обов’язково зробіть це зі своїм гаджетом

Читать на русском
Автор
2052
Прискорити роботу телефону легко
Прискорити роботу телефону легко. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як прискорити роботу вашого Android та Apple-смартфону

Більшість смартфонів згодом починають помітно гальмувати. Це нормально, але власників гаджетів може нервувати така ситуація.

Запорукою ефективної роботи смартфона є стан процесора, оперативної пам’яті та операційної системи. Найчастіше через занадто велике завантаження пам’яті телефон працює повільніше. Крім цього можна помітити збільшення часу завантаження програм, а також швидшу розрядку смартфона, утруднення пошуку необхідних даних (наприклад, файлів або програм). На щастя, виправити ситуацію досить просто. Потрібно зробити лише кілька дій.

Як прискорити роботу смартфона на Android

Найкраще почати з видалення всіх додатків, що не використовуються. Просто виберіть "Параметри", потім "Програми" або "Керування програмами" та видаліть все непотрібне.

Наступним кроком має стати очищення кешу, тобто тимчасових даних. Для цього виберіть: "Параметри" — "Пам’ять" — "Програми". Клацаємо по додатку, кеш якого хочемо видалити й вибираємо "Очистити кеш". Найбільше пам’яті, як правило, займають месенджери Viber та Telegram.

Ще один спосіб прискорити роботу Android-смартфону – перенести деякі дані з пам’яті пристрою на хмарний диск. Особливо це рекомендується для фотографій.

Як прискорити роботу iOS-смартфону

Власникам iOS-смартфонів слід виконати аналогічні дії. Варто почати з видалення програм, які не використовуються та тільки займають місце в пам’яті телефону. Наступним кроком, як і у випадку з Android-смартфонами, має стати очищення кешу. Для цієї мети необхідно зайти в "Налаштування" — "Основні"-"Сховище iPhone", вибрати програму, дані якої ви хочете видалити та натиснути "Очистити дані".

Останнім кроком для прискорення роботи iOS-смартфону буде перенесення найбільших даних на диск (наприклад, iCloud). У випадку iPhone ви також можете використовувати опцію автоматичної синхронізації даних з пам’яті телефону в iCloud.

Не забувайте регулярно виконувати вищезгадані дії, щоб забезпечити ефективну роботу вашого пристрою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як охолодити смартфон у спеку. Влітку важливо стежити, щоб гаджет не перегрівався.