Ваш партнер емоційно незрілий: як це зрозуміти

Читать на русском
Автор
529
Придивіться до свого чоловіка
Придивіться до свого чоловіка. Фото pixabay.com

Ці дзвіночки мають насторожити

У той час, як дехто з чоловіків робить усе заради щастя своєї коханої та здорових стосунків, інші поводяться як діти. У такому випадку дівчині не лише доводиться тягнути усе на собі, але й заспокоювати емоційно незрілого чоловіка.

На щастя, існують ознаки, які можуть вказувати на незрілість людини і на них варто звернути увагу. Про тривожні дзвіночки розповідають на порталі "Hack Spirit".

Ознаки емоційної незрілості

Відмова від відповідальності

Емоційно незрілий чоловік постійно уникає відповідальності та всіляко ухиляється від виконання своїх завдань. Йому не цікаво працювати чи будувати кар'єру, створювати родину або вкладати час і зусилля в особистий розвиток. Оплата рахунків, хатні справи та будь-яка діяльність, що вимагає від нього навіть найменшої відповідальності, викликають у такого чоловіка страх.

Відсутність емпатії

Емоційно незрілий чоловік рідко коли вміє співпереживати та навіть може висміювати почуття інших. Емпатія не є його сильною стороною. Однак це не завжди свідчить про його погані наміри чи злість. Часто це захисний механізм, який активується, коли він прагне захистити себе від емоційної вразливості.

Проблема з вираженням почуттів

Емоційно незрілий хлопець має труднощі з вираженням своїх почуттів. Він часто стримує свої емоції та тримає в собі переживання, уникаючи їхнього прояву. Через це йому важко встановлювати глибокі та значущі стосунки з іншими людьми, адже його замкнутість і небажання відкриватися призводять до нерозуміння та відчуження у стосунках.

Перекладання відповідальності за помилки

Коли емоційно незрілий хлопець робить помилку, в його уявленні винні всі, окрім нього самого. Він не визнає своїх помилок і намагається перекласти провину на інших. Це відбувається тому, що він не здатен сприймати критику та намагається захистити своє крихке его усіма можливими способами.

Потреба у схваленні від інших

Такий чоловік шукає схвалення оточуючих і виглядає нерішучим. Ця поведінка є наслідком його неготовності брати на себе відповідальність. Він постійно потребує зовнішнього підтвердження своїх дій та рішень, що підкреслює його невпевненість і залежність від думки інших. У результаті він рідко приймає самостійні рішення, боячись зробити помилку або не отримати схвалення, якого так прагне.

Раніше ми писали, як пожвавити стосунки. Поверніть романтику у своє життя.