"Екофлоу" для холодильника: хитрий лайфхак врятує продукти під час вимкнення світла

Читати російською
Автор

Залишіть на полицях акумулятори холоду

Коли справа доходить до збереження свіжості продуктів, температура в холодильнику є найважливішим фактором. Її підтримка на правильному рівні гарантує, що молочні продукти, м’ясо та інші продукти, що швидко псуються, залишаться свіжими.

Але в умовах постійних відключень електроенергії та рекордної спеки підтримка роботи холодильника може бути складним завданням. Тривалі періоди без електрики не тільки псують їжу, а й призводять до розмноження бактерій на свіжих продуктах.

На щастя, є простий спосіб протягом тривалого часу підтримувати правильну температуру в холодильнику без електрики.

Як зберегти холод у холодильнику

Підтримувати холод у камерах холодильника під час тривалих вимкнень електроенергії допоможуть пластикові пляшки із спеціальною сумішшю.

Блогер Євген Зож на своїй сторінці в Instagram радить у 1 літрі води розмішати 2 столові ложки солі та наповнити солоним розчином пластикові пляшки. Потім воду необхідно заморозити, а коли відключать електроенергію, перекласти саморобні акумулятори холоду в основну камеру холодильника.

Важливо покласти пляшки із замороженою водою саме на верхні полиці холодильника. Це гарантує, що прохолода буде розповсюджуватися по всій камері. Також тримайте більше напоїв у холодильнику – вони теж віддають холод іншим продуктам, коли немає світла. І рідше відкривайте дверцята холодильника, щоб зберегти дорогоцінний холод.

Раніше "Телеграф" розповідав, від чого можна зарядити телефон під час вимкнення світла. Павербанк – не єдиний спосіб.