"Екофлоу" для холодильника: хитрий лайфхак врятує продукти під час вимкнення світла

Читать на русском
Автор
737
Продукти залишаться свіжими
Продукти залишаться свіжими. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Залишіть на полицях акумулятори холоду

Коли справа доходить до збереження свіжості продуктів, температура в холодильнику є найважливішим фактором. Її підтримка на правильному рівні гарантує, що молочні продукти, м’ясо та інші продукти, що швидко псуються, залишаться свіжими.

Але в умовах постійних відключень електроенергії та рекордної спеки підтримка роботи холодильника може бути складним завданням. Тривалі періоди без електрики не тільки псують їжу, а й призводять до розмноження бактерій на свіжих продуктах.

На щастя, є простий спосіб протягом тривалого часу підтримувати правильну температуру в холодильнику без електрики.

Як зберегти холод у холодильнику

Підтримувати холод у камерах холодильника під час тривалих вимкнень електроенергії допоможуть пластикові пляшки із спеціальною сумішшю.

Блогер Євген Зож на своїй сторінці в Instagram радить у 1 літрі води розмішати 2 столові ложки солі та наповнити солоним розчином пластикові пляшки. Потім воду необхідно заморозити, а коли відключать електроенергію, перекласти саморобні акумулятори холоду в основну камеру холодильника.

Важливо покласти пляшки із замороженою водою саме на верхні полиці холодильника. Це гарантує, що прохолода буде розповсюджуватися по всій камері. Також тримайте більше напоїв у холодильнику – вони теж віддають холод іншим продуктам, коли немає світла. І рідше відкривайте дверцята холодильника, щоб зберегти дорогоцінний холод.

Раніше "Телеграф" розповідав, від чого можна зарядити телефон під час вимкнення світла. Павербанк – не єдиний спосіб.