Це не любов: які вчинки партнера кричать про відсутність почуттів

Читать на русском
Автор
1521
Ці дзвіночки мають насторожити
Ці дзвіночки мають насторожити. Фото pixabay.com

На таку поведінку варто звернути увагу

Так само як деякі вчинки чоловіка можуть свідчити про те, що ви йому точно небайдужі, інші навпаки вказують на те, що почуття охололи. Такі дзвіночки мають насторожити як на початку стосунків чи коли люди уже давно разом.

Партнер починає ігнорувати іншого, пригнічує його та повчає. Детальніше про мову нелюбові йдеться на Facebook-сторінці психотерапевтки Ірини Прим'як.

Які вчинки кричать про нелюбов

Варто зазначити, що подібна поведінка може бути також між дорослими та дітьми. Інколи це може свідчити про втому дорослого або ж про значно глибші травми й тоді краще звернутися до психолога, аби сформувати дружні стосунки з дітьми.

Ігнорування

Іноді в нападі злості ми можемо вирішити, що відійти від партнера, охолодити стосунки, покарати мовчанням або демонстративно ігнорувати його — це хороша ідея. Проте це не так. Ігнорування є неприємною маніпуляцією, яка не допоможе розв'язати проблему, а лише змусить вашу кохану людину думати, що вона поводиться "неправильно" і що покарання за це — втрата вашої любові. Краще намагатися розв'язати проблеми без віддалення та маніпуляцій. Тобто, говорити й досягати спільного рішення.

Пригнічення

Мова нелюбові включає образи, шантаж, а також моральне та фізичне насильство, які призводять до знецінення. Це дії та слова, що змушують людину сумніватися в собі — критика, заниження самооцінки та пригнічення волі. Партнера потрібно приймати таким, яким він є, а спілкування варто будувати на основі аргументів, а не образ.

Виховання дорослих

Не слід приймати рішення за іншу дорослу і самостійну людину, обмежувати її свободу чи брати на себе відповідальність за її життя. Це не є проявом турботи і кохання, а лише обмеженням. Не намагайтеся перевиховувати партнера. Якщо він звернеться за порадою — висловіть свою думку, але не вирішуйте все за нього.

Жертовність

Самопожертва з метою потім дорікати партнерові є теж проявом нелюбові. Не варто ставати жертвою у стосунках. Якщо ви вирішили від чогось відмовитися — це ваш вибір, але не використовуйте це як привід для докорів партнерові.

Зрада і обман

Зрада чи невиконання обіцянок є серйозним випробуванням для стосунків. Не варто травмувати партнера та підривати його довіру. Створюйте у стосунках чесну та відкриту атмосферу.

Раніше ми писали, які знаки Зодіаку попрощаються з самотністю цього літа. Вони обов'язково зустрінуть кохання.