Коли відзначають День металурга в Україні: що треба знати про свято

Читать на русском
Автор
713
День металурга 2024 - дата, традиції
День металурга 2024 - дата, традиції. Фото Canva

Металургія — важлива сфера для держави

Металург вважається однією з найважчих професій у промисловості. Представники цієї професії займаються видобутком корисних копалин із землі. Зовсім скоро металурги відзначатимуть своє професійне свято.

"Телеграф" розповість більше про те, коли святкують професійний день металурги, чим вони займаються та для чого запровадили таке свято.

Коли відзначають День металурга 2024

День металурга України почали святкувати ще в Радянському Союзі в 1953 році. Ця сфера зіграла велику роль у перемозі у Другій світовій війні, тому їй віддавалась особлива шана.

У 1993 році свято запровадили й в Україні під більш широкою назвою "День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості". Так, День металурга відзначають традиційно в третю неділю липня. У 2024 році воно припадає на 21 липня.

Традиції Дня металурга

Металургійна промисловість грає велику роль для економіки держави. Плавлення металу — необхідний процес для створення готового продукту, який потім використовують у інших промислових і будівельних роботах. Зокрема, метал необхідний для виготовлення устаткування для фабрик, заводів.

Робота металурга є складною та виснажливою, тому це свято привертає увагу до їхньої діяльності. Водночас є чудова нагода привітати металургів з професійним святом і відзначити їхню працю.

Цього дня керівники можуть організовувати корпоративи на підприємствах і нагороджувати найкращих співробітників. Велика кількість шахт і промислових підприємств зосереджена на Сході України, тому зазвичай саме там масштабно відзначають День металурга.

Раніше "Телеграф" писав, коли День медика в Україні. Президент Зеленський встановив нову дату свята ще минулого року.