Як уникнути перегріву телефону у спеку: ці поради вам допоможуть

Читать на русском
Автор
Літня спека може зашкодити гаджету
Літня спека може зашкодити гаджету. Фото pixabay.com

Перегріву телефона можна запобігти

Літо може стати справжнім випробуванням для смартфона. Адже підвищення температури збільшує ризик перегріву телефону, що може призвести до його несправностей або зниження продуктивності.

Однак є кілька простих заходів, які допоможуть захистити ваш пристрій від надмірного нагрівання. Яких саме — інформують на порталі TechRadar.

Як уникнути перегріву телефона у спеку

Бережіть телефон від прямих сонячних променів

Так само як ви мрієте про холодок у спекотний літній день — того ж хоче і телефон. Тому не кладіть його на підвіконня під прямим сонячним промінням, а також не лишайте його у машині чи будь-якому іншому місці, яке може нагріватися. Все це може призвести до нагрівання та пошкодження пристрою.

Зніміть чохол

Оскільки чохол є своєрідною ізоляцією від потрапляння на телефон пилу та небажаних ударів, він також здатен утримувати тепло всередині. Аби телефон не нагрівався так, швидко, чохол рекомендується зняти. Проте це не стосується якісних чохлів.

Налаштуйте установки телефону

За допомогою налаштувань телефону також можна уникнути перегріву. Наприклад, можна зменшити яскравість екрана, вимкнути передачу даних, якщо ви їх не використовуєте. А також можна перевести пристрій у режим "В польоті". Усі ці режими безпосередньо впливають на температуру телефону.

Не тримайте телефон у кишені

Найкраще виймати телефон з будь-яких тісних кишень штанів або сорочок. Якщо ви за межами дому, найкраще носити телефон у сумці, щоб він був подалі від вас. І якщо ви сидите на одному місці, можливо, варто вийняти пристрій з кишені та покласти його туди, де ви зможете тримати його під контролем.

Раніше ми публікували простий лайфхак, як зарядити ноутбук, якщо вимкнули світло. Ці лайфхаки вас знадобляться.