6 липня — День поцілунків: цікаві факти та романтичні привітання

Читать на русском
Автор
521
Цікаві факти про поцілунки
Цікаві факти про поцілунки. Фото Freepik

Це свято неофіційне, але його відзначають у більш ніж у 60 країнах світу

Минулого місяця у всьому світі відзначали незвичайне свято — День феї, а цього року всі з трепетом чекали на День поцілунків. Він відзначається сьогодні, 6 липня. Це свято нагадує нам про важливість любові та близькості, закликаючи всіх висловлювати свої ніжні почуття.

"Телеграф" зібрав цікаві факти про поцілунки, а також дізнався трохи про історію цього свята. Ми розповімо, як цей день заведено відзначати у світі.

Що відомо про День поцілунків

Свято виникло у Великій Британії наприкінці 20 століття і швидко набуло популярності по всьому світу. Цей день присвячений важливості поцілунків у виразі кохання, прихильності та дружби.

Він також має культурне значення, оскільки поцілунок є важливою частиною традицій та звичаїв у різних країнах. Це свято нагадує про те, що у повсякденній метушні важливо знаходити час для прояву своїх почуттів та зміцнення емоційних зв’язків із близькими. Як правило, 6 липня люди беруть участь у різних акціях та заходах, присвячених темі поцілунків. Це може бути як конкурс на найдовший поцілунок, так і благодійні заходи.

Цікаві факти про поцілунки

  • У 1990 році американець А.Е. Вольфрам під час фестивалю протягом 8 години поцілував 8001 людину. На поцілунок кожного учасника заходу чоловік витрачав 3,6 секунди.
  • У день святого Валентина, 14 лютого, 2023 року було встановлено світовий рекорд — пара з Таїланду безперервно цілувалася протягом 58 годин 35 хвилин та 58 секунд. Це вважається найдовший поцілунок у світі.
  • У 1896 році на екранах вперше показали перший поцілунок. Його виконавцями стали Мей Ірвін та Джон. Ролик отримав відповідну назву "Поцілунок".
  • Довгий і пристрасний поцілунок має незвичайний ефект. Як кажуть дослідники, він викликає у мозку такі ж хімічні реакції, як і стрибки з парашутом чи стрілянина зі зброї.
  • Якщо пристрасний поцілунок триває щонайменше 20 секунд, ви спалюєте калорії й поліпшуєте свій обмін речовин. Одна хвилина такого поцілунку дорівнює 500-метровій пробіжці.

Вітання до Дня поцілунків

Вітаю з Всесвітнім днем поцілунку. Бажаю, щоб кожен день дарував родинні чмоки, дружні поцілунки, солодкі поцілунки другої половинки, повітряні цьомки від старих знайомих і добрих людей. Цілуйся і насолоджуйся життям!

***

Сьогодні свято ніжності, любові,

Мій поцілунок до рідних летить

І почуття найкращі й пречудові

усіх нас надихають жить!

***

День поцілунків — насправді свято для коханих і люблячих сердець і тих, хто ще не знайшов свою другу половинку. У цей день бажаємо всім знайти своє щастя, отримати найніжніший, люблячий поцілунок, який в подальшому буде повторюватися знову і знову.

***

Нехай у вашому житті буде дуже багато, до запаморочення, приємних, надихаючих, ніжних і прекрасних поцілунків.

***

День поцілунків свято романтичне

І хтось придумав його відзначати.

Тому привід сьогодні чудовий

З ранку до вечора тебе цілувати.

"Телеграф" писав раніше, що 6 липня у всьому світі відзначається День кардіолога. Ми зібрали вітальні листівки для ваших колег, друзів та близьких.